Sahramin solmut

sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Ylläpitoa

Pitänee tätä blogia ylläpitääkin, kun olen aloittanutkin.

Tällä hetkellä pesukoneessa farkkujen kanssa pyörii neljä legs-jänistä, kaksi Huopasesta, yksi hahtuvasta ja yksi Jämsän huopatehtaan Sohvi-langasta. Otin kuvia ennen koneeseen menoa, tarkoitus olisi vähän verrata sitten lopputulosta alkuperäiseen.

Miten sattuivatkin ihan samaan järjestykseen?

En ollut ainoa, joka jännitti lopputulosta!

Huopasesta jänikset tein jo pääsiäiseksi, mutta mukulat innostuivat niistä niin, ettei niitä saanut edes huovuttaa. Hahtuvasta tein ensin parit villahousut kuopuksen kummien tulevalle vauvalle. Pieni nyttynen lankaa jäi yli, joten se muokkaantui jänekseksi. Edelleen hahtuvaa on pieni kourallinen jäljellä.

Sohvi shaali/käsityölanka (100% villaa, käsinpesu) on uusi tuttavuus, sininen väri vetosi taas minuun... Koska en tiedä, mitä langasta tekisin, niin ajattelin testata huopautuvuutta jäneksellä. En tykkää kutoa koetilkkuja, joten naamioin sen legsiksi.

Viikossa olen saanut aikaiseksi harvinaisen paljon, viime viikonloppuna tosiaan ne hahtuvavillikset ja hahtuvajänis, ja tänä viikonloppuna sohvijänis ja kuopukselle kesähattu.
Samasta lankakaupasta, josta löysin sohvia, ostin muutaman kerän Samos Lollipoppia 2€ kerä. Sattumalta kotona oli kerä nyppyistä Novitan TuttiFrutti-lankaa (100% polyesteri), liki identtisen väristä Samoksen riemunkirjavan langan kanssa! (muistin sen vasta, kun olin jo aloittanut tuon hatun kutomisen)
Hatun kupu on samosta ja lieri tuttifruttia, hattu on oikein nätti (etenkin kuopuksen päässä). Jopa mies kehui hyvän näköiseksi, joten tuo todella ON onnistunut tekele.
Malli on ihan oma, mikä lisää tyytyväisyyttäni.

En uskalla edes ajatella, mitä kaikkea on kesken. Ortheksin 15l monitoimikorit toimivat nykyään minulla hankekoreina. Niihin olen kerännyt yhden työn langat, ohjeet, puikot/koukun ja muut tykötarpeet. Koreja on 10! Loput keskeneräiset työt ovat muovikasseissa piilotettuna mikä mihinkin lankalaatikkoon.

Lankalaatikoista puheenollen...
Niitäkin löytyy. Olen seonnut muovisiin kannellisiin säilytyslaatikoihin, meillä on niitä varmasti kymmenittäin. Ja kahdeksan laatikkoa on täynnä lankaa. 50 litran laatikoita (tai osa on 40l tai 45 litran). Tekee sellaiset 300 litraa lankaa... Jossain vaiheessa arvioin, että lankaa olisi noin 20kg, mutta sen jälkeen tiensä meille on löytänyt muutama kilo lisää lankaa.
Onneksi en uskalla ostaa mitään ulkomailta, kotimaisen huuto.netin langatkin ovat vähän liikaa pienen talon säilytystiloille...
Etenkin kun osa kaapeista täytyy kankaista.

Paljastan varmaan jossain vaiheessa tämän kaiken kaaoksen kuvina. Nyt joudun luovuttamaan koneen esikoiselle, joka haluaa pelata Rasmus Nallea. Taidan kaivaa eiin keskeneräisen työn numero 8 (merirosvolippupaita esikoiselle). Tai jos alottaisi Ullassa olleen Elämänpuu-huivin, ajattelin tehdä sellaisen raidallisena ruskean eri sävyistä, noita mohairlankoja saattaa löytyä muutama kerä...

Tunnisteet:

1 Comments:

At 11:30 ip., Blogger MysteryKnitter said...

Hieno blogi, ainakin tähän asti (luen tätä aikajärjestyksessä).

 

Lähetä kommentti

<< Home