Sahramin solmut

sunnuntaina, toukokuuta 15, 2005

Kerran kuussa

Ja joskus maassa.
Enpä ole paljon jaksanut uhrata ajatuksia tälle blogille, kun keväinen väsymys on jälleen vallannut minut. No, olisihan tähän jo pitänyt tottua, tässä elämässä.

Käsityöt ovat elelleet rauhaisaa hiljaiseloa yhdessä villakoirien, hiekkadyynien ja silittämistä kaipaavien vaatevuorien kanssa. Ruokaa sentään muistan melkein joka päivä laittaa...

Lähipiiriin on syntynyt paljon tyttöjä, ja lisää on kai syntymässä. Tapanani on ollut tehdä jotain pientä kivaa vauvalahjaksi, nyt en ole saanut mitään aikaiseksi. No, yksi neulesetti on työn alla, housut valmiit ja nuttu hihoja vaille valmis. Mutta ompelemalla en ole saanut mitään aikaiseksi, ja se olisi niin tuottoisiaa, ja saisin vähän tilaakin kaappiin... Kankaita kun riittää.

Keskeneräisiä töitä:
-neulesetti tuttavaperheen vauvalle (nuttu, housut, peukalottomat tumput, sukat, myssy)
-puuvillapusero esikoiselle, etukappaleessa merirosvolippu
-villatakki ihan itselleni, vetoketju puuttuu
-silkkisekoitteesta jakku (ollut työn vähintään 12 vuotta)
-kynsikkäät Sivillasta (liian isot, puran pois ja aloitan alusta)
-nukenvaatteita
-leikkipuvut lintusille, toisesta puuttuu vain napit, toinen aloittamatta (nämähän eivät valmistu, mutta en voi purkaakaan tai käyttää loppulankoja muihin töihin, aarteet)
-virkattu jakku vanhasta villa/lyrexlangasta (todellinen vintagetyö, miehen sisko aloitti villahousuja ko. langasta yli 30v sitten, purin ne ja aloitin paidan, purin sen 5v jälkeen ja aloitin tuon jakun... ei pidä hätäillä)
-epämääräinen läjä paikkausta vaativia villavaatteita, mm. palmikkojakku, josta karkasi pesussa "muutama" kanganpää..

Nämä olivat vain neuletöitä... sitten nuo ompelukset:
-imetysmekko (jonka piti valmistua syyskuussa, onhan sille edelleen tarvetta)
-epämääräinen kasa housuja, jotka pitäisi lyhentää
-kestovaippoja kaverin vielä syntymättömälle vauvalle
-lahjahaalarit tuttavien vauvoille
-lelut tuttavien vauvoille

Lisäksi mattopuissa odottaa vielä noin 25m mattolointa (75cm) joka pitäisi paukuttaa pois, että saisi tilalle poppanaa tai jotain muuta kivaa. Ja onhan noita matonkuteiksi tarkoitettuja myttyjä joka puolella, pitäisi leikata ja keriä. Vessaan ja saunan eteiseen pitäisi saada matot, muuallahan ne eivät ainakaan kesäaikaan ole niin tarpeen.

Kangasvarastot eivät ole kasvaneet, mutta lankavarastot kyllä. Olen ostanut aina kun on eteen sattunut sitä vanhaa Woolia, eli merinovillasta tehtyä. Kohta täytyy siirtyä Novitan langoista kokonaan pois, kun mikään ei pysy ennallaan. Tällaiselle hitaasti lämpiävälle on merkitystä, pysyykö jokin lanka valikoimissa vuoden vai kymmenen vuotta.

Ja piha... Onhan tuokin eräänlainen käsityösarka. Kasvimaa kaipaa mylläystä, mutta jyrsin eksyi miehen vanhempien luokse eikä osaa yksin tulla kotiin. Kasvihuoneeseen voisi viedä jo taimet, jos vain jaksaisi vetää shköpiuhan pihan poikki lämmitystä varten... Ihme, että sain edes kylvettyä siemeniä, että on nyt taimia.

Hitaasti vaan ovat taimettuneet, poblanokin iti vasta 6 VIIKKOA kylvöstä! Taidan ostaa paikalliselta puutarhalta pari tomaatin ja paprikan tainta, että saan satoakin ennen syyskuuta.

Retiisit ja porkkanat ovat sentään lavassa jo kasvaneet vähän aikaa.

Katsotaan, tuleeko seuraava kirjoitus kesän aikana vai vasta syksyllä...