Sahramin solmut

keskiviikkona, heinäkuuta 01, 2009

Hellettä?

Ei ole Sahramissa vielä hellettä näkynyt, vaikka muualla sitä on kovasti voivoteltu. Se on niin suhteellista, meille hellettä on vasta sitten, kun uima-allas alkaa olla linnunmaidon lämpöistä... Sellaista ei pariin vuoteen ole tapahtunut.

Sen vuoksi tänään suunnattiinkin tuohon kylpylään. Kummallista. Siellä oli meidän lisäksemme ehkä 10 henkeä (ja osa noistakin henkilökuntaa!). Paikka on uusi, siisti (paitsi kuulemma miesten pesutilat) ja altaissa vedet ovat lämpimiä, 33-37 asteisia. Lapsille on kaksi allasta, pieni kahluuallas ja suurempi noin 75cm syvä puljausallas. Aikuisille on kuntouimareille erikseen viileämpi (28 astetta) pitkä allas ja iso puljausallas, iso poreallas ja ulkona vielä erikseen allas. Hilavitkuttimia on tosin vain yksi liukumäki, se on pieni ja pienivauhtinenkin, mutta siksi sinne uskaltaa laittaa viisi-kuusivuotiaankin yksin laskemaan (kun itse päivystää putken alapäässä).
Allasbaari aukeaa klo 14, ja paikassa on lisäksi kahvio/pikaruokalatyyppinen ravintola, josta saa mahansa täyteen - tuon lähellä ei ole vastaavaa ruokapaikkaa ennenkuin vasta ihan kaupungilla.

Mutta meillä lapset nauttivat täysillä, parin tunnin puljaamisen jälkeen olivat jo nälkäisiä, ja kun allasbaarista oli otettu pakolliset jäätelö/Pringlesit/juomat, siirryttiin yläkertaan syömään. Esikoinen nukahti istuvilteen pilli suussa... Kuopuskin nukahti samaan tyyliin, tyrkkäsi kurkunpalan suustaan pois ja asetti hyvin varovasti poskensa pöydälle - ja simahti samantien. Iiiiihanan sulkkua. Nyyhkis.

Nyt nukkuu puolet porukasta edelleen, Vuffe paineli makkariin, vaikka annoin sille pakkasesta jäisen rustoluun. Ne ovat sen jätskiä. Kummallinen koira, ei tykkää oikeasta jäätelöstä! Pukkelihan kävi autotallin pakastimella norkoilemassa kuumilla ilmoilla, sille piti aina antaa tuutti viilennykseksi. Vuffe kävi kylpylässä järvessä miehen vanhempien luona sillä aikaa kun me lutjattiin altaissa.

Kesäkuussa sain tehtyä käsitöitäkin. Tämän paidan aloitin jo maaliskuussa;



Mielipuolisesta kuvasta huolimatta olen hyvin tyytyväinen paitaan - sain sen valmiiksi Fufo-projektina, vaikka minullehan tuo 3kk kesken ei ole vielä mikään ikuisuusproggis.


Mainitsin jossain välissä tehneeni villahousut. No, tässä on toiset. Ei mennyt mitoitus ihan nappiin, kun vähän lisäsin silmukkalukuja.
No, tuo korjaantuu aika pian käytössä, tein housut Huopasesta ja se huovuttuu tosi nopeasti, edelliset pökät ovat jo kutistuneet yhden koon verran.

Tunnisteet: ,