Sahramin solmut

torstaina, kesäkuuta 16, 2005

Kesäloma lähestyy

Enää päivä töitä. Viimeiset kaksi viikkoa olenkin ihan oikeasti tehnyt töitä, tietokoneeni onkin ollut viime päivät niin jumissa, että joka tallennuskerralla vähintään kirjoitusohjelma kaatuu, ellei sitten mene jumiin koko ketju mun näppiksestä väritulostimeen...

Sain kutsun kummiksi yhdessä mieheni kanssa. En tiedä, mitä pojalle lahjaksi, lusikan hankkivat varmasti toiset kummit. Tekisi mieli tehdä jotain, mutta toisaalta... Tässä on reilu viikko aikaa ja omatkin lapset pitäisi kyseisiä juhlia varten vaatettaa.

Kuopukselle mekko on jo ommeltu. Siinä meni aikaa tunnin verran, kankaana Eurokankaan palapussista löytynyt sininen ryppykangas. Voin ihan rehellisesti sanoa mekon materiaalihinnaksi 2€, koska koko pussillinen maksoi sen verran! Ostin kevätalvella paikallisesta pikkulankakaupasta liukuvärjättyä puuvillalankaa, josta saisi jotain kivaa pientä tuon mekon lisäksi. Kun vain saisi aikaiseksi aloitettua... Ensi viikolla on kyllä aikaa useampikin rauhallinen hetki, kun odottelen labrassa verikokeita, tuloksia ja lisää verikokeita.

Esikoisen merirosvopusero on edistynyt huimasti, etukappale on sentään valmis ja takakappaleestakin puuttuu enää vain resori. Sittenhän puuttuu enää hihat, lipun pikkukuviot ompelemalla ja kokoonkursiminen. Olen päättänyt tehdä tuon puseron tämän kesän aikana valmiiksi, on korkea aika että esikoinenkin saa osansa.

Jotain tekisi mieli tehdä itsellenikin, en vain ole vielä keksinyt, että mistä aloittaa...

Huomenna on siis viimeinen työpäivä ennen lomaa. Esikoisella ja kuopuksella on viimeinen hoitopäivä nykyisessä hoitopaikassa. Laitan heille mukaan keksejä ja jäätelöä ja pillimehuja... En vieläkään tiedä, mitä hoitajalle veisin lahjaksi, hän on noin kolme vuotta hoitanut esikoista ja saanut tästä aikaiseksi kohtalaisen hyvin pärjäävän pojan. Kun ei äidistä siihen ole...

Nyt täytyy mennä sulkemaan kasvihuoneen ovu, peittelemään vesimelonit lavan ikkunoiden alle ja tarkistamaan, että koiralla on vettä ämpärissään. Mies ei onnistunut tuhoamaan mansikoita eikä raparperejä, ja jopa viimevuotinen persiljapuska on noussut esiin. Herneet ovat itäneet, samoin jääsalaatti, retikat ja punajuuri.

1 Comments:

At 11:41 ip., Blogger MysteryKnitter said...

Kyllä siitä langasta jotakin syntyy, ja kyllä se merirosvopusero vielä valmistuu. *tsemppaa* Ja hyvä, että kasvimaa sai jäädä rauhaan jyrsimeltä. Siis että sun mies ei jyrsiny sitä kaiken muun mukana.

 

Lähetä kommentti

<< Home