Sahramin solmut

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Karhunpoika sairastaa

Tämän p***n ammutun karhun nuorimmainen on kipeä. Lääkäri ei löytänyt aamupäivällä vauvasta mitään kummallista. On vain seurattava tilannetta ja tarpeen tullessa lähdettävä uudestaan lääkäriin, jotta saa lähetteen sairaalaan - tai yöaikaan suoraan sairaalan ensiapuun. Epäilen rs-virusta, mutta onneksi vielä ainakin hengitys kulkee vauvalla kohtuullisen sujuvasti.

Olikin ihan mukava terveyskeskusreissu! Väännänpä nyt taas veistä eräiden haavoissa...

Soitin aamulla terveyskeskuspäivystykseen. Täällä on käytössä "suurinpiirtein" ajanvaraus, eli puhelimessa antavat ajan, jolloin kannattaa olla roikkumassa tk-päivystyksessä. Tosi kätevää, kun ei tartte tuntikausia odotella eri tavoin sairaiden ihmisten seassa. Sain ajan puoli yhdeksitoista, aikaa oli siis vajaa tunti. Söin aamupalan (! ne kaksi leipää ja teetä), puin päälleni ihmisten-ilmoilla-näyttäytymisvaatteet ja vaihdoin vauvalle vaipan ja vaatteet. Menin pihalle, laitoin auton käymään ja aloin raapia laseja auki. Mies oli käynyt laittamassa auton piuhaan jo aiemmin, mutta eihän sitä sentin jääkerrosta alle kahden tunnin sulata mikään sisätilanlämmitin. Sitten poika autoon ja menoksi. Perillä pääterveysaseman pihassa olin minuutin yli puoli, sain auton parkkiin käytännössä pääoven eteen!
Pääsin sisälle odotusaulaan, kun nurkan takaa käveli esiin lääkäri, katsahti meitä ja kysyi nimeä.

En ole koskaan kuullut kenenkään ihan noin suorilla päässeen lääkärin vastaanotolle... En sitten edes ehtinyt kaivaa repusta esiin esikoisen keskeneräistä sukkaa.

Sain uutta tietoa (minulle uutta). 5-8kg vauvoille panadol 60mg suppoja saa antaa 4xvrk eli kuuden tunnin välein! Oikein hyvä juttu, meillä ne supot yleensä helpottavat lapsen oloa vain 4-5 tuntia.

Tämä yö menee pikkuvauvan vointia tarkkaillen. En uskalla nukkua koko yötä, mutta saanpahan sitten aikaa kirjoittaa puhtaaksi aloittamaani lankainventaariota.

Halonen jatkaa presidenttinä.


Lisäys:
Lankainventaarion tilanne tällä hetkellä:
puuvilla- ja puuvillasekoitelangat 14,5kg
villalangat 5,5kg
keinokuidut 5kg

Villalankaosio sisältää kaikki langat, joissa on villaa, esimerkiksi Novitan Hippy (30% villaa). Tästä puuttuvat KAIKKI "sukkalangat" eli 7 veljestä, Nalle, Isoveli ja Jussi sekä muiden valmistajien sukkalangat (Vesa, Saku tms). Näitä saattaa olla noin 5kg laatikosta päätellen SEKÄ suurin osa huopuvista langoista ja hahtuvakiekot (n. 800g).

En ole laskenut mukaan yhtä ainutta kerää keskeneräisten töiden langoista (vaikka ne työt eivät edes söisi kaikkia keriä ko. lankaa).

1 Comments:

At 11:09 ap., Blogger mammaliini said...

no voi sentäs. olisi se nyt huonoa tuuria, että vauva saisi rs:n. tautista aikaa tämä. me ollaan ehkä huomenna tervehdytty mahatautisessiostamme.

 

Lähetä kommentti

<< Home