Sahramin solmut

sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

"Äiti"

Eilen olin ripustamassa pyykkejä ulos, kun mies huusi kovalla kiireellä minua ovelle. Tulin, ja jo nurkan takaa kuulin helän äänen huutelvan äitiä. Voi sentään, meidän vauva on oppinut sanomaan äiti. Nyyh.
Äitiä huudellaan nyt siten aina apuun. Kun ollaan jumissa pöydän alla. Kun kakka valuu puntista jalkaa pitkin. Kun isoveljen sängyssä alkaa pelottaa. Ihanaa.

Kylällä järjestettiin pitkästä aikaa kirpputori. Miehen kanssa lähdettiin ihan viime minuuteilla pikaisesti käymään, mies halusi käydä kahvilla ja itse halusin katsoa, löytyisikö jotain kivaa. Ostin seitsemän froteepyyhettä 50snt/kappale, neitille pari paitaa ja liivimekko. Esikoiselle ei löytynyt mitään, ja Muropaketille en edes katsonut. Kahdessakin pöydässä oli näköjään kestovaippoja myytävänä (MLL:n lastenvaatekirppis), toisessa vain pari Snappia ja toisessa sitten villiksiä, sisävaippoja ja PUL-kuoria. Osa ihan "teollista tuotantoa" ja osa tsi-merkkiä. En sitten ostanut, olisi pitänyt olla Muropaketti tai edes joku sopiva vaippa mukana, että olisi tietänyt oikean koon.

Oli mukava nähdä, että paikalla oli runsaasti myyjiä. Paikalla pidempään olleet kehuivat, että aamulla paikka oli ollut tupaten täynnä ostajia - nytkin porukkaa oli, vaikka myyjät jo alkoivat kerätä kimpsujaan kokoon. En tiedä, oliko tavaraa kuinka mennyt kaupaksi, mutta vartin perusteella epäilen, että jossain vaiheessa pidetään vielä toinenkin kirppis.

Pyykkirumba jatkuu, tänään vasta toinen koneellinen menossa, kun aamusta en vain viitsinyt laittaa konetta pyörimään. Pitäisi ehtiä pestä nuo pyyhkeet, että saisin silputtua ne vaippoihin. Eilen pesin neljä koneellista, pari koneellista vaippoja ja kaksi koneellista ihan tavallista pyykkiä. Yritän pestä talvivaatteita pois käytöstä, en enää suostu pukemaan mukuloille toppahaalareita, vaikka tulisi kuinka kylmää. Jääkööt sitten kotiin ja sisätiloihin, jos lunta vielä tulee.

Potut odottavat kuorimista, auto pitäisi pestä, vien sen huomenna korjaamolle. Arvio oli, että kestää ainakin keskiviikkoon asti, ehkä pidempään. Riippuu siitä, kuinka paljon osia pitää maalauttaa ja löytyykö puskuria varastosta vai tilataanko se valmistajalta.

Tunnisteet: ,