Sahramin solmut

perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Pudotuspeli alkoi

Lankahamsterikuukausi loppui, mutta sen jatkeeksi alkoi pudotuspeli. Tässä syy, miksi osallistun siihenkin...
Tuossa pitäisi olla kaikki lankani, tosin osa keskeneräisistä töistä ei ole tuolla (keskeneräiset työt on kuvassa kerätty orthexin pieniin koreihin, ämpäriin sekä taikinakulhoon). Ja onhan tuolla näköjään seassa askartelukori ja Zoob-laatikko ja muutama puhdas pyyhe... Mutta eivät ne tilannetta muuta sen lohdullisemmaksi. Oma saldoni lankahamstereissa jäi reiluun 600g kulutettua lankaa - mutta en ostanut yhtään lisää! En tiedä, viitsinkö edes päivittää omaa kirjanpitoani kulutetuilla langoilla...?Näistä...


pitäisi tulla näitä:

Olen siis aloittanut vaippaurakan. Totuuden nimissä on sanottava, että kaksi noista Jyskistä ostetuista fleesepeitoista mene muuhun käyttöön, toinen tytön lötkötelypeitoksi ja toinen vauvan leikkialustan pehmusteeksi. Kangaskuvasta puuttuu vielä maastokuvioinen fleesepala, josta tuo yksi kuori onkin jo ommeltu.

Vaippakuvassa on kolme sisävaippaa, joista kahden tarrat ehdin jo värjätä nätin vaaleanpunaisiksi heti ekassa pesussa (en suosittele Eurokankaan Ressu-flanellia pestäväksi vaaleiden pyykkien seassa). Vaaleanpunaisesti Koskenkorva-t-paidasta ommeltu PUL-kuori on toteutettu niin, että laminointi on tuota trikoota vasten, PULin tekstiilipinta on siis sisäpintana. Tämä kuori ei ole mikään erityinen taidonnäyte, mutta koska olin jo kesällä pilkkonut tuon t-paidan muuhun käyttöön, halusin lopullekin kankaalle käyttöä. Ja koska minussakin on (joskus elänyt) pieni kapinallinen, niin halusin saada tuon printin näkyviin, enkä piilottaa sitä sisävaipan päälliseksi.

Maastokuvioisesta ja luonnonvalkoisesta fleesestä ommeltu kuori onkin ensimmäinen kokeilu fleesestä. Olen hyvin yllättynyt siitä, miten hyvin tuo toimii: se on ollut sekä yökuorena että pitkillä kauppareissuilla kuorena, eikä ole falskannut lainkaan!

Suunnitelmissa on ommella fleesekuoria, PUL-kuoria, PUL-taskuvaippoja sekä sisävaippoja eri tavoin toteutettuina, muotoonommeltuja lisäimuja ja taittoflanelleja.
Ajattelin myös kokeilla sitä, kuinka ohut fleese toimii kuivaliinakankaana, tähän mennessähän meillä ei ole kuivaliinaa käytetty lainkaan.

Vauvaa heräilee kohta toiselle lakisääteiselle kahvitunnilleen. Mukava huomata, että virkamiehen lapsi on heti pienestä pitäen omaksunut virka-ajan: vauva nukkuu kahdeksasta neljään (tai kolmeen), herää vain kahdelle lyhyelle kahvipaussille sekä noin puolentoista tunnin lounastauolle. Iltaisin vauva sitten onkin hereillä, eikä anna äidin tehdä mitään ylimääräistä. Ihana vauva!

3 Comments:

At 5:54 ip., Blogger Susanna said...

Kiltti on vauva kun noudattaa tes:iä kahvipaussien suhteen :D

Mojovalta näyttää tuo sun lankamäärä. Vähän samanlainen tilanne täällä, en tiedä tarkalleen mitä löytyy mutta yli 20kg kuitenkin.... Ja pudotuspeleissä ollaan, tosiaan :D

 
At 10:10 ip., Blogger Hanna said...

Saat kivan määrän vaippoja aikaiseski noista kankaista. Mä olen kokeillut talvallista kangaskaupan fleeceä kuivaliinana ja hyvin toimii. Varsinkin täyttövaippoihin olen fleeceä käyttänyt. Vaatii vain muutaman pesukerran et kosteus läpäisee kankaan kunnolla. Mukavia ompelu hetkiä. Toivottavasi vauva ymmpärtää et kysessä on tärkeä asia ja antaa sinun ommella :)

 
At 2:50 ip., Blogger mammaliini said...

mitä teidän zoobit tekee lankapinossa :O. et sunkas sää salaa leiki niillä :D.

oot sää ahkera ompelija.

mullon toinenkin blogi, http://mammaliininkakarat.blogspot.com/

 

Lähetä kommentti

<< Home