Sahramin solmut

lauantaina, elokuuta 05, 2006

R

Esikoinen oppi sanomaan ärrän. Olemme toki huomanneet kirjaimen puuttuneen pojan puheesta, mutta emme todellakaan ole nähneet vaivaa harjoitteluun. Pikkuisen välillä asiasta puhuttiin.
Nytkin vielä L tulee useammin kuin R, mutta poika ainakin tietoisesti pystyy käyttämään oikeaa kirjainta puheessaan, joten kyllä se siitä.

Esikoinen on oppinut myös ajamaan pyörällä. Apupyörien kanssa. Mitäs ihmeellistä tuossa?
Poikahan ei ole aikaisemmin suostunut edes istumaan satulaan, joten on tosi mukavaa nähdä, kun hän hakee itse (uuden) polkupyöränsä ja ajelee edestakaisin pihassa ja tuossa hiekkatiellä.
Miten voikaan olla niin vastahankainen kaikkeen uuteen?

Pojalta paikattiin myös hammas tiistaina. Kolo ei ollut kuulemma suurensuuri, mutta halusivat paikata kuitenkin. Koko hommaan meni 7 minuuttia! Meillä on kunnan hammaslääkäri tuossa terveysasemalla (sinnekin on matkaa 8km), paikka on mukavan rauhallinen ja lapsille on aina seikkailu päästä hammaslääkäriin, neljänteen kerrokseen mennään hissillä ja leikkinurkkauksessa on leluja, joilla ehkä ehtii leikkiäkin.

Vauvan kanssakin kävin pyöräilemässä. Olipa kauhistuneen näköinen poikavauva pyöränistuimessa, kun pääsimme perille!
Vauva on ollut vähän kärttyinen, ajattelin ensin, että olisi ollut korvatulehdus tai oksennustaudin jälkioireita, mutta sitten vaipanvaihdolla muistin... Vauva istahti vauhdilla muovilaatikon kannen päälle, siihen terävään reunaan. Takapuolessa on iso mustelma, ei ihme, jos vähän kitisyttää...
Muovilaatikoita on sikinsokin, koska olen käynyt vauvan vaatteita läpi. Pienet pesuun ja laatikoihin, sopivat käyttöön ja pikkuisen väljät odottamaan käyttöönottoa.
Tämä kesä on mennyt vaatteiden suhteen vähän ohi, kesäkuun alun jälkeen ei juurikaan ole vaatteita pojan päällä ollut. 60cm vaatteet ovat jonkin aikaa olleet käytössä, mutta välikoot 60-70cm ovat jääneet käyttämättä. Ja jäävätkin, koska ne eivät enää ihanalle ihrapallolleni mahdu.
Vauva käyttää nyt niitä vaatteita, joita esikoinen käytti 1,5v iässä.

Sain viimeisteltyä matkatyöni - pakkasin reissulle mukaan myös lankaa ja puikkoja, ja ilman oksennustautia olisin saanut tehtyä enemmänkin...

Salainen neuleystäväni meni ohitse, en ehtinyt ilmoittautua, koska reissun jälkeen ennen heinäkuun loppua ei ollut mitään välinettä käytössä, jolla olisin voinut ilmoittautumiseni tehdä. No, minkäs voit, ehkä ensi kerralla.