Sahramin solmut

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Tietoliikenneongelmat jatkuvat

Ystävämme verkkokortti päätti hiljenytä jälleen. Tai tämä oli siis uusi verkkokortti, ja nyt on jo kolmas koneessa pitämässä yllä yhteyksiämme. saa nähdä, miten nyt käy.
Näytönohjaintakaan ei meinannut löytyä. Vanha meni kyllä takuuseen korjattavaksi/vaihdettavaksi, mutta edellisellä kerallakin meni 3kk ennenkuin se saatiin takaisin... Löytyihän sitten lopulta sellainenkin, ja miehellä meni rattoisasti yksi hellepäivä ja ilta sitä asentaesa ja lapsille selitellessä, että joo, kone toimii mutta ajureita ei ole vielä asennettu, joo, ajurit on, mutta nyt täytyy tarkistaa, että kaikki pelaa...

Sillä aikaa minä ja sisko kasasimme vauvan vaatelipastoa. Lipasto tuli tyypilliseen tapaan lankunpätkinä, ruuvi-ja nippelipussina ja epämääräisinä vanerinpalasina. Eikä kokoamisohjeita. Liimakin oli huonoa, nih.

Mutta lopputulos oli se, että lipasto on liukukiskoja lukuunottamatta kasassa, niiden kanssa meni miehelläkin sormi suuhun (tosin ei sitä voinut tunnustaa...) vasta kun yhdessä pähkäilimme, että 8 ruuvia ei mene mitenkään tasan 10 kiskoon, alkoi ratkaisu hahmottua. Tänään jatketaan ruuvien laskemista, ehkä saan vauvan vaatteet lipastoonkin tällä viikolla.

Esikoisella alkaa maanantaina esikoulu. Minun piiperöiseni aloittaa koulun.

Pohjavesi on niin matalalla, että kaivosta ei voi enää laskea kuutiota vettä kerralla. Allasta täytyy täyttää hitaasti lirutellen, ettei tarvitse sitten herätellä pumppua muutamaa tuntia, kun se horasee tyhjää.

Saisi jo sataa, vaikkapa viikon. Tai kaksi. Tai edes päivän.

(ja Merille: otin reissuun mukaan sekä sinulta ostamiani että omissa jemmoissani marinoituneita lankoja, ja sitten en enää tiennytkään reissun päällä, että mikä oli mistäkin. Ainakin osa omista langoistani on jotain muuta kuin 7v, ainakin Jussia ja Sukkista ja Vesa- ja Saku-sukkalankoja löytyy mulla harmaana, ja niissä ei kaikissa ole enää vyötteitä; sinun lankasi kyllä tiedän 7v:si, mutta omistani en siis tiedä...).

1 Comments:

At 2:51 ip., Blogger Päivi, Lankakomero said...

Meillä vettä saa kaivosta pari ämpärillistä kerralla eli aika kortilla on ja kunnon sateita odotellaan täälläkin. Kesäkurpitsoille, pavuille ja yrteille on haettu ojasta savensekaista vettä, sitä onneksi riittää.

 

Lähetä kommentti

<< Home