Sahramin solmut

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Komento takaisin

Oma nettiselaimeni on vetänyt herneen nenään eikä suostu enää päästämään minua bloggeriin. Joudun tyytymään exploderiin, enkä ole ollenkaan levollisin mielin.

Muropaketti ei sitten päässytkään naamiaisiin. 39,6 asteen kuume ratkaisi asian hyvin helposti. Kun siihen lisäsi vielä viiden minuutin välein ykäävän neitin, ei paljon tarvinnut minunkaan miettiä, lähdenkö töihin keskiviikkoaamuna. Puhumattakaan siitä, että täysikuu valvotti neitiä vielä entisestään. No, voihan noita videoita katsoa keskellä yötäkin, sitähän meillä on harrastettu aina.

Olen tähän asti ollut hyvin tyytyväinen paikallisen terveysasemamme toimintaan. Nyt, kun kuntayhtymälle on saatu uusi ylilääkäri, niin ovat tavatkin muuttuneet. Laboratorioon täytyy varata aika, labra-ajatkin ovat muuttuneet. Tästä oli pieni A5-lappi labran seinällä, sen kokoisella präntillä, että labrassa harvakseltaan käyvä vanhus ei tajua lappua lukea, istuu yön paastottuaan tuntikaupalla odotustilassa ja alkaa vajota sekavuuteen alhaisen verensokerinsa takia. Ai niin, olihan muutoksesta tiedotettu, Internetissä. Kuntayhtymän kotisivuilla. Hienoa, sieltähän jokainen heikosti näkevä ja dementoitumassa oleva mummeli ja ukkeli pystyykin tuon tärkeän tiedon lukemaan näppärästi.

Aikaisemmin sai myös lapsen sairauden takia sairaslomalapun terveysasemalta terveydenhoitajalta. Nyt ko. lapun kirjoittaa sairaanhoitaja, joka on läsnä vain muutaman tunnin päivästä, eikä pysty lappua kirjoittamaan näkemättä sairasta lasta. Ihan hyvä sinänsä, mutta... Viepä nyt ripuloiva ja oksenteleva lapsi sinne sydänsairaiden ja keuhkoahtaumapotilaiden keskelle odottelemaan omaa aikaansa. Näitä sairaslomalappuja tietenkin voi kirjoittaa vain tiettynä aikana päivästä, ja ne ajat annetaan aamuisin klo 8.00 samalle päivälle, aikoja on rajoitetusti ja puhelimella ei välttämättä pääse aamusta läpi. Takautuvasti lomalappua ei voi kirjoittaa. Ihan hieno systeemi, etenkin jos vanhempi on menossa iltavuoroon ja lapsi sairastuu vasta aamupäivän aikana.
Noin, näppärästi pakotetaan ihmiset lähtemään yksityisille lääkäriasemille hakemaan lääkärintodistusta, saadaanpahan tuokin ylimääräinen palvelu lapsiperheiltä pois.
(minä en kuulemma tarvitse sairaslomalappua lapsen sairauden vuoksi)

No, onneksi on mies, joka hoitaa lapset kotona, kun äiti lähtee työmatkalle etelään ja laistaa kaikista velvollisuuksistaan.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 12:00 ip., Blogger muoriska said...

Jos lohduttaa, ette ole ainoita..
Mulla on vielä työterveyshuolto 200 km päässä.. eli silleen.

Mää oon yrittänyt olla hyvissä väleissä nimittäin neuvolan terkkarin kanssa.. se on kirjoittanut.. Saas nähdä miten syksyllä.

Meillä on sama systeemi kaikissa paikoissa..

 
At 8:42 ip., Blogger Kaisa said...

Jotenkin tulee mieleen posteljooni Petshkin määräyksineen "Fedja-sedässä, kissassa ja koirassa"!!

 

Lähetä kommentti

<< Home