Sahramin solmut

keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Käry kävi

Pitkän työpäivän jälkeen raahasin mukulat kotiin ja ryhdyin talvivaatesavottaan. Se on laajentunut myös liian pieneksi jääneiden vaatteiden lajitteluun ja varastoitavaksi pakkaamiseen. Pari laatikollista meni jo viime viikonloppuna varastoon autotallin taakse, ja nyt sain kolme laatikollista pakattua. Pakkasin myös yhden vajaan laatikon makuuhuoneen yläkaappiin (siihen tulee täydennystä, kunhan saan pestyä lisää pyykkiä) ja yhden yläkaapin tungin täyteen toppavaatteita, jotka tulevat käyttöön ensi talvena.

Näkyykö se täällä lainkaan? No, ei minun silmiini ainakaan. Esikoisen vaatelipaston edestä lähti toki kaksi isoa muovilaatikkoa, mutta muuten tuntuu siltä, että teen aivan loputonta työtä. Nuo vaatteet sikiävät pimeissä nurkissa keskenään ja siksi niitä jatkuu ja jatkuu loputtomiin...

Yritin palkita itseäni hyvin tehdystä työstä ja laiton popkornia tulemaan. Tosiaan tuleen, hetken kuluttua löivät liekit kattilasta ja palovaroitin alkoi huutaa. Iskin kattilaan kannen päälle ja hiljensin hälyttimen. Ja sitten toisen. Aloin tuulettaa huushollia ja heitin palaneen kattilan pihalle. Hei hei rakas popkornikattilani, jään kaipaamaan. Millä NYT poksauttelen herkkuni? Mikropopkornit eivät aja samaa asiaa, koska niihin on vaikeampi sulattaa sekaan puolta pakettia voita...

Kuumenevalle öljylle ei koskaan saa kääntää selkäänsä.

Nyt minulla on kurkku kipeänä, rasvankäry käy aina nieluuni. Päätä särkee (koska en saanutkaan rasva-ja hiilihydraattitankkaustani) ja huushollissa leijuu eltaantuneen öljyn lemahdus. Puhdas rypsiöljyhän ei varsinaisesti haise edes kärytessään, mutta jäähän rasvasta aina se tietty tuntu ympäristöönsä.

Pyykkikoneessa on viimeinen toppahaalari, jonka löysin. Ja sitten tuli mieleeni, että Muropaketilla on kevyttoppapuku hoidossa repussa varavaatteena. No, ehkä sen voisi jättää pyörimään kesäksi nurkkiin, se ei ole niin lämmin, että talvivaatteesta menisi. Pesu-urakkaa odottaa enää villavaatteet, yhdet pitää laittaa varuiksi kesälomareissua varten, jos mennään merta edemmäs kalaan tai edes Napapiirille. Jäämeren rantaan tekisi mieli, mutta eihän sinne ehdi näillä lomilla.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 12:10 ap., Anonymous Anonyymi said...

Pyydä seuraavan sopivan merkkipäivän kohdalla popcornikone lahjaksi! Popparit poksahtelevat sähkökäyttöisessä vekottimessa kuuman ilman vaikutuksesta täysin ilman rasvaa. Terveellistä! Koneen päällä kannessa on tietenkin mittakauha, jossa voit sulattaa voita samalla kun kone poksauttelee. Sitten se ei enää olekaan ihan terveellistä, kun kaadat sulan voin poppareiden sekaan, mutta namia se on!

 
At 11:13 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tuo vaatteiden lajittelu urakka vuodenaikojen vaihtuessa on loputonta, kyllä meillä vielä juhannuksena löytyy joku piileskellyt talvivaate likaisena tietenkin.
Kun on tyttöjä ja poikia vuorotellen niin kierrätyskin perheessä on vaikeaa, pitäisi varastoida niin moneksi vuodeksi, että monesti päätyvät kirpparille.

popcornit tehdään meilläkin koneella, ei tarvi pelätä, että pojat polttaa talon.
Valoa ja hyvää oloa tähän päivääsi

 

Lähetä kommentti

<< Home