Sahramin solmut

keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Neitin juhla-asu

Uskomatonta! Sain kuin sainkin valmiiksi neitin juhlamekon asusteineen mummon juhliin. Eikä tullut edes kiire.


Mekko on malliltaan hyvin simppeli essumekko. Kankaina käytin kotoa löytyneitä pellava-puuvillasekoitekankaita, napit taakse löytyivät omasta nappikokoelmastani. Jouduin käymään käsityökaupan kautta vinonauhaa varten, kotoa löytyi vaaleanpunaista puuvillavinonauhaa ja vanhaa roosaa satiininauhaa, mutta kun minä halusin välttämättä ruudullista... Löytyihän sitä. Nauha maksoi enemmän (3€) kuin muut tarvikkeet yhteensä.
Idea on kopioitu vanhasta pieneksi käyneestä ostomekosta, kaavat löytyivät SuuriKäsityölehti 5/98, jossa oli "vauvan mekko".

No niin, eihän niitä asusteita ollut kuin yksi ihan tavallinen verkkopontso omalla takuumallillani. Lankana Novitan Sofia ja koukkuna suurin löytämäni metallikoukku (en tykkää yhtään muovikoukuista). Silkkinauha löytyi käsityökaapistani.

(ja kyllä, mekko OLI silitetty, mutta sen jälkeen se on ollut neljäveen päällä ja joutui jostain syystä myös Muropaketin käsiin... Yhtään suklaatahraa tai ketsuppilänttiä ei kyllä löydy! Ja pontson hapsujakin on näköjään saatu revittyä jo.)

Olen itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen, sain toteutettua ajatukseni liki täydellisesti!

Nyt voisin innostua ja miettiä itselleni juhlavaatteet valmiiksi. Kävin kaupoillakin, ja löysin yhden mekon, joka leikkaukseltaan ja kooltaan oli juuri sopiva. Se vaan ei ollut alennusmyynnissä, enkä todellakaan maksa täyttä hintaa mekosta, jonka helmaa ei edes ole huoliteltu ja jonka saumat irvistelivät jo valmiiksi ja langanpäitä roikkui siellä täällä. Myyjän mielestä mekko oli ihan priimakamaa. No, löytyyhän noita rytkyjä kotoakin.

Ideoita riittää, toteutus voi hieman tökkiä edelleen.

Tunnisteet:

3 Comments:

At 10:21 ip., Blogger mammaliini said...

söpö asu!! oot sää kätevä!

 
At 11:25 ap., Anonymous Anonyymi said...

Todellakin söpö kuvaa tuota juhla-asua, näyttää pikkuprinsessan unelma-asulta!

 
At 6:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Voi kun ihana puku!!!!

 

Lähetä kommentti

<< Home