Sahramin solmut

maanantaina, huhtikuuta 01, 2013

Synttäreitä, pääsiainen ja kesäaika

Kiireinen maaliskuu. Eka oli se tauti, ja sitten tuli Sinappituubin synttärit ja sitten neitin synttärit (tuplat Sinappituubin ikää). Nuorimmaisen synttäreille väänsin lohikakun ja mansikkajuustokakun, Angry Birdsin tarjosi pakasteallas (menivät kaikki). Neiti kävi itse laipasemassa kakkupohjan mansikkakinuskkakkuun ja itse väsäsin lihakakun (kun yksi vieraista ei tykkää lohesta) ja mansikka-karpalokakun. Kinuskikakku oli suksee, meni 6 munan kakusta kaikki eikä piisantkaan. Voileipäkakku meni jo ennenaikoijaan (tein 15 hlön ohjekoon ja vieraita oli about 12).

Siinä välissä muuten käytiin virpomassa ja saksan insinöörityön ihme tyhjensi akkunsa kesken kaiken. Hermot meni, mutta melkein koko keikka heitettiin. Meilläkin kävi virpojia. Hankalaa kun pitää taiteilla tän karjalaisperinnön (lapset käy virpomassa palmusunnuntaina) ja valvavirran trullittelun kanssa (pikkunoidat kiertää virpomassa). Ei laitettu noitapukuja, ja kelpasi vitsakset silti ihan hyvin.

Eli yhtään vapaata ei ole ollut. Nyt sitten on pääsiäinen, ja se on mennyt lähinnä toipuessa kellonsiirrosta. Mukulat kun heraa kuudelta aamulla, olipa äiti valvonut puoleenyöhön tai yli. Ennen pääsiäistä oli täyskuu niin yksi kuuhullu vielä herätteli keskellä yötäkin..

Lammas savustuu pöntössä, pitäisi tehdä pottumuussia (kun ei ole sitä uunia että voisi laittaa uunikasviksia). Sauna lämpeemässä ja keskeneräinen yläkerta huutelee tasoittajaa.

Tunnisteet: ,