Sahramin solmut

tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Sadetta

Sateen tasainen rummutus nukutti vauvan uneen tuonne katoksen alle. Puuha-Peten tasainen älämölö nukutti taas isommat mukulat sohvalle. Ja mitä äiti tekee?
Pyyhkii pöydän ja ryntää koneelle.

Tänään saatiin pellon toiseen laitaan potut maahan. Kelpaa taas ensi talvi niitä syödä, kun on itse oltu laittamassa. No, esikoinen ja tyttö lähinnä aiheuttivat tuhoa. Taitaa olla enemmänkin hajakylvettyjä pottuja kuin nätisti vaoissa kasvavia...
Omalle kasvimaalle ajattelin pistellä potut lasten kanssa ylihuomenna, huomenna on kevätjuhlat, joten ei oikein ehdi. Yksinään saisi laitettua kolme vakoa puolessa tunnissa, mutta noiden taistelevien metsojen kanssa aikaa menee ainakin tunti ja vartti päälle kamppeiden putsausta ja tunti jälkien korjausta kasvimaalla...

Vauva viihtyi erinomaisesti kummitädin sylissä. Nukahti siihen.

Kiertelin siellä pihaa ja napsin nokkosia pussillisen mukaani. Lupasin esikoiselle tässä joku päivä sitten, että teen pinaattilettuja nokkosista. Akryylinitriilikumirukkaset suojaavat hyvin myös nokkoselta. Näppituntuman säilyttämiseksi suosittelen kuitenkin ihan tavallisia talouskäsineitä.

Äiti haki, ja vähän vihjaili siihen malliin, että on likaset ikkunat. Joo, onhan ne, pesty viimeksi ennen lintusten kuolemaa.
Pyysin kuitenkin siskon avuksi huomenna, saa viihdyttää vauvaa niin pesen ikkunat ainakin sisä- ja ulkopuolelta, välistä pesen jos viitsin. Siskolla ei ole huomenna koulua, tai ei ole enää koko viikolla tunteja. Omituista, meillä oli lukiossakin oppitunnit ihan viimeiseen asti, hyvä, ettei vielä kevätjuhlapäivän aamuna ollut pistareita historiasta...

Nokkosletut onnistuivat hyvin. Ikinä aikaisemmin en ole tehnyt, ja nyt taas. Käytin hyväksi toteamaani "ravistetaan hihasta seuraava ainesosa"-reseptiä. Tällä kertaa se meni suurinpiirtein 3 munaa, 3dl maitoa(liian vähän), 3dl jauhoja (liikaa), suolaa ja sokeria. Pussillinen nokkosia ryöpättyinä ja hyvin hienoksi pilkottuina.
Paistetaan voissa. Poltetaan yksi pannullinen, kun lapsi huutaa vessasta "pyyhkimään" ja unohdetaan siirtää pannu pois levyltä siksi aikaa.

Esikoinen söi neljä ja tyttö melkein kolme. Itse söin ensihätään neljä ja ajattelin kohta syödä lisää. Miksiköhän en ole aikaisemmin tehnyt noita?

Niin joo. Meillä ei kasva edes nokkoset pihassa.

Raparperit kuitenkin kasvaa, keitin niistä soppaa.

**********************************************

4D-dokumentin mukaan Iso-Britanniassa on 8 allergialääkäriä.
En voi katsoa tuota... Itse pitelin neitiä käsistä pitkin yötä kun raapi itseään, mutta tuo pikkuvauva, joka on kauttaaltaan vereslihalla ja raapii ja raapii vaan...

***********************************************

Taidan ryhtyä taas kotiäidiksi ja ripustaa pyykit kuivumaan ja viikata kuivat pyykit paikoilleen. Jos jaksan, otan topintekeleen esiin ja ihmettelen, mihin neiti päivällä hukkasi purkamansa silmukat.