Sahramin solmut

perjantaina, syyskuuta 02, 2005

Syksy

Nythän on jo virallisestikin syksy, syyskuu on ensimmäinen syksykuukausi. Yöhallatkin jo uhkaavat, kävin peittelemässä kurkut harson hellään huomaan ja suljin kasvihuoneen oven.

Syksyyn liittyvät myös sienet - suppilovahverot ja mustatorvisienet. Eilen ylipuhuin miestä, josko saisin testata mustavahakkaita. Niitä olisi tuossa kotometsässä ainakin paistinpannullinen. Kanttarellien aika alkaa olla jo ohi, tai onhan niitä, mutta suppilovahveroiden ilmestyessä alkavat niiden keltaiset serkut unohtua. Esikoinen ja kuopus pitävät sienistä, kuopus aivan erityisesti. Neiti jaksaa syödä ilta toisensa jälkeen lautasellisen paistettuja sieniä - ei mikään ihan tavallinen herkkuruoka parivuotiaalle.

Jospa saisi nuo anoppilaan viikonloppuna, yhksi suppilovahveropaikka pitäisi tyhjätä, ja noiden kahden kanssa siitä ei tule mitään. Tallovat sienet ja kyllästyvät puolentoista tunnin jälkeen. Eilen kuopus ensin pissasi housunsa märäksi, sitten iski kakkahätä ja lopulta oli pakko lähteä pois, kun alkoi tulla hämärää...