Sahramin solmut

perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Matkalla maailmalle

Tänään kävimme tekemässä vauvalle passianomuksen. Kaikki sujui oikein hyvin siihen asti, kunnes lomakkeessa kysyttiin henkilötunnusta... Eipä sitten ollut sitä merkkisarjaa mihinkään taltioituna. Onneksi keksin soittaa neuvolaan! Johan sen nimikin sanoo, että sieltä kyllä neuvoja saa. Ja henkilötunnuksen loppuosan.

Matkanteko helpottuu myös sillä, että kävin katsastamassa autoni. Tai miehen nimissä se on, kun se mokoma ajelee MUN turbolla, mutta mun käyttöautona toi on. Ja läpi meni, ei edes yhtään huomautusta tullut! Tuo on ollut kyllä hyvin onnistunut ostos, vaikka hankittiinkin pakkoraossa kun edellinen autoni teki kimiräikköset ja pölläytti öljynsä moottoritielle pari vuotta sitten. Sitä autoa on muuten edelleen ikävä, mutta...

Mulla auton valintakriteerit on tosi tarkat, toleranssia ei juurikaan vaatimuksissa ole. Mun on yletyttävä yhtä aikaa katsomaan autosta ulos ja polkemaan kytkin pohjaan (ei onnistu Mersussa), lisäksi auton on oltava riittävän iso, että koko poppoo koira mukaan lukien mahtuu kyytiin. Ja kokoa on oltava, jotta jos mällään auton moottoritiellä, niin peltiä on ympärillä turvallisuuden vuoksi enemmän. Tosin todennäköisesti mällään autoni jollain korpitaipaleella kuulalaakerikiviluisun jälkeen kiveen ja kantoon.

Jo ennen poliisilaitosreissua kävin tytön kanssa 3v neuvolassa. Punnittiin ja mitattiin ja täti tenttasi neitiä. Tai yritti, muttei saanut oikein suunvuoroa, kun papupata pääsi satuilun vauhtiin...
Nyt samainen sähikäinen on sairas, kuumetta liki 39 ja mikään ei ole hyvin ja kaikki on huonosti.

Kiitos Disneyn piirretyt ja Tiku ja Taku (esikoisesta oli hyvin hauskaa, kun äiti lauloi ulkomuistista vanhaa Tiku-ja Taku-laulua "jos vastaan tulee näätä, niin pakoon täyttä päätä, sen hampaat on niin terävät ja katse niinkuin jäätä"), jonkinlainen rauha pysyy tässä huushollissa.

Olisi kai virposmissunnuntaikin, mutta jos neiti on kipeä, ei auta lähteä mihinkään. On niin perussairasta porukkaa tuo vakiovirpomisreitin väki, ettei uskalla edes nuhakuumetta viedä tuliaisiksi, 10% keuhkokapasiteetille se on aivan liian iso riski.