Sahramin solmut

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Todisteita (pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla)

Nämä olen saanut aikaiseksi siitä aikaisemmin esittelemästäni kangaspinosta.
Nämä olen saanut aiemman kirjoituksen kangaspinosta aikaiseksi. Kaikissa pohjana on SuuriKäsityölehden 1/05 kestovaippakaava, ja ne ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa. Nyt sattuivat olemaan yhtä aikaa puhtaana ja kuivana.

Ylimmäisenä on s-kokoinen taskuvaippa, kosteussulkuna Myllymuksuilta joskus ostamani PUL, laminoinnin suojana pelipaitakangas ja sisäpuolena vaaleansininen flanelli, tarrasiivekkeet turkoosia collegea. Samaa PUL-kangasta on myös alempi m-kokoinen kuori, josta ehkä vähän näkee laminoinnin suojaksi laitettua pelipaitakangasta.

Kaksi oikeanpuoleista fleesekuorta ovat molemmat s-kokoa, ylemmässä sisäpuolisena fleesenä on Jyskistä ostettu fleesepeitto, alempi kuori on kokonaan tehty em. peitoista. Leikattuna on vielä yksi s-koon kuori, mutta se ei ehkä pääse käyttöön, kun vauva kasvaa niin nopeasti.

Vasemmalla alhaalla on m-koon mintunvihreä sisätäyttövaippa. Muista tekemistäni täyttö/taskuvaipoista poiketen tuossa on täyttöaukko etureunassa, ja minusta se onkin parempi paikka. Täyttöaukon paikan ratkaisi se, että sisäkankaana käyttämäni t-paidan helmakappale nyt sattui mahtumaan kaavaan siten, että päärmätty reuna tuli eteen. Vaipassa on myös kerros froteeta vanhasta pyyhkeestä. Pidän tästä vaipasta, se on taipuisa, lisäimut saa pujotettua sisälle helposti ja reunat ovat ulkopuolelle jätetyn saumuripäärmäyksen johdosta pehmeät. Tällä tyylillä teen enemmänkin, pariin vaippaan on kankaat jo leikattu valmiiksi.

Alinna on muotoiltu lisäimu, kaava on muistaakseni Ottobren vanhempi nettikaava. Tämäkin on aika näppärä malli, tällä hetkellä se toimii yksinäänkin sisävaippana kuorien kanssa.

************************************


Huomenna on tytön 3v neuvolakäynti. Olen kohtuullisen hyvissä ajoin, viimeksi muistin kesäkuussa kysellä neuvola-aikaa... En muista, tuleeko nyt rokotuksia. No, onneksi on joka tapauksessa viikonloppua vasten, jos rokotuksesta tulisikin jotain.

Kevät on edennyt tällä viikolla oikein rytinällä. Suurin rytinä tietenkin on tullut katolta alas luistelevasta lumesta ja jäästä (räystäspelti vääntyi), mutta ovat tietkin kokeneet tällä viikolla rajun muodonmuutoksen. Maanantaina sain ajella hyvässä talvikelissä, vähän oli tien lumipinta pehmentynyt puolen päivän aikaan. Tänään suuri osa tiestä on paljaana ja täynnä jyrkkäreunaisia pari metriä halkaisijaltaan olevia kuralätäköitä...

Tänä keväänä tiet routivat varmasti harvinaisen pahasti. Saa nähdä, mihin asti joutuu auton jättämään, ettei jää mottiin... Pihakin oli pehmentynyt kahdessa päivässä, isäni kävi traktorin ja takalanan kanssa vähän siirtelemässä lumia pois ajotieltä. Autot upposivat parikymmentä senttiä sohjoon ennen tuota lanausta.

No, on jo aikakin kevään tulla, kuukauden myöhässähän jo ollaan. Onhan tässä hyviäkin puolia, lintuinfluenssa on pysytellyt kaukana, kun muuttolinnut eivät ole viitsineet tulla lumisateen keskelle. Ja koira pysyy puhtaana, kun ei ole kuraa missään (veljeni mielestä kura on pienin paha koiramme kanssa..).