Sahramin solmut

tiistaina, elokuuta 22, 2006

Sähköblogi?

Tänään pääsin taas ihailemaan vierestä sähkäasentajan työtä. Uusi (neljä viikkoa paikallaan ollut) sähkömittarimme oli taas tiltissä. Itseasiassa se ei kai ole toiminut vielä kertaakaan, nyt on jo neljä asentajaa sen takia käynyt täällä paikan päällä eikä mikään suju vieläkään.

Mittari ei löydä kenttää, nyt on uusi lisäantenni ruuvattu eteisen kattoon (saa nähdä mitä mies tuumaa, kun näkee se virityksen... mitäs lähti shoppailemaan kesken kaiken). Ei silläkään tuntunut kenttää löytyvän.

Ehkä sähkölaitos nöyrtyy ja palauttaa mekaanisen mittarin meille, lupasi tämä ystävällinen asentaja tällä kertaa. Ehkä, tai sitten ei. Ovat ne rakentaneet kymppitonnin antennivirityksiä tonnin vuotuista sähkölaskua varten, että eiköhän meidänkin pihaamme jonkinlainen masto ilmesty.

Mittariongelmien lisäksi meillä pätkii sähköt muutenkin, lähes päivittäin tulee mikrokatkoksia 1-4 kpl. Jossain linjalla on jotain vikaa, mutta sähköfirmalla ei ole asentajia niin paljoa, että voisi laittaa työparin kulkemaan linjoja ja etsimään vikaa. Sitten ehkä, kun sähkö loppuu kokonaan...?

**********************************

Vaaroja uhmaten pilkoin isolla kokkiveitsellä viisi kiloa kurkkuja. Maustekurkkuja olen tekemässä, kunhan löytäisin jostain tarpeeksi mustaviinimarjan lehtiä, omissa puskissa ei näytä lehtiä enää olevan...
Yleensä olen viipaloinut kurkut selaisella muovihärvelillä, jossa on metalliterät, mutta nyt unohdin lainata sitä äitiltä. Veitsellä kun yleensä leikkaan paloja sormistanikin. Tällä kertaa meni vain yksi kynsi...
(parhaimmillaan olen leikannut kurkkuja laittaessani saksilla poikki peukalonhangan ihopoimun. Kun meni tähtäys vähän tillivarresta ohitse...)

Lasipurkit ovat tiskikoneessa putsaantumassa. En jaksa keitellä niitä, en edes kansia, mutta tiskikone pesee sen verran kuumalla, että pahimmat bakteerit kuolevat, ja tiskikoneaine varmaan hoitaa loput... Eikä tarvitse mitään säilöntäaineita laitella, mummoni huuhteli pullot ja purkit aina Atamonilla.

Eikun hommiin.

1 Comments:

At 4:52 ip., Blogger Villasukka said...

Voi, multa saisit mustaherukan lehtiä vaikka kuinka...mutta taidat olla vähän kaukana :)

 

Lähetä kommentti

<< Home