Sahramin solmut

lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Lantteja köyhille

Neiti kulkee ämpäri päässään ja silmillään uimalasit ja huutelee Lantteja köyhille! On se hyvä, ettei ole naapureita.

Joskus vaan väsyttää tämä kaikki. Olen yrittänyt koko päivän tehdä hommia kasvihuoneella ja kasvimaalla. Sainkin ruhtinaallisen kymmenen minuuttia olla rauhassa, ennenkuin Muropaketti tuli sinne tallomaan punajuuren taimia ja hernepenkkiä möyhentämään. Ehdin kastella pari riviä taimia...

Muropaketin tehdessä tuhojaan istutin kurpitsat kohopenkkiin. Tai no, se on melkein oikeaopinen kohopenkki, alimmaisena risuja ja niiden päällä nurmipaakut. Niiden päälle kasasin muutamankin kottikärryllisen ruohosilppua ja sen päälle kompostista mullat. Luulin, että olisi ollut raaempaakin, mutta olikin ihan käyttökelpoista kamaa - kurpitsoille. Penkki ehti viikon aikana jo vajota ja kuivua, viikko sitten sunnuntaina sain sen tuohon malliin. Nyt joudun varmaan kastelemaan oikein urakalla, ennenkuin taimet ovat sen verran juurtuneet, että pärjäävät maakosteudella.

Kasteleminenkin muuttui sitten tänään haasteelliseksi, kun käteeni jäi pöntön hana. Se katkesi juuresta, toki vielä toimii auki-kiinni-periaatteella, mutta eipä ole enää mitään kierrettä, mihin kiinnittää letkunpätkä. Vesi siis roiskii pitkin kinttuja.

Hain jo tomaatin- ja paprikantaimet, samalla otin muutaman kurkuntaimen. 30 kylvämästäni kurkunsiemenestä on itänyt tähän mennessä kolme, ei nouse itävyysprosentti kovin huikeaksi. Kaksi perunantainta löysin, sääli vaan, etteivät ne olleen niissä potturiveissä, jotka tein viikko sitten. Viimevuotisista nousseet.
Papujen kanssa ei taida tänä vuonna tulla säilöntäongelmia, kolmesta itäneestä vahapavusta yhdestä on syöty jo verson pää, joten se ei siis kasva vaan kuihtuu sirkkalehtineen jossain vaiheessa.
Herneitä on noussut ihan kohtuullisesti. Niissäkin on joku ihme kato käynyt paikoittain. Jos en tietäisi, niin luulisin jonkun käyneen napostelemassa ne parempiin suihin...
Viisi maissia jo löysi paikkansa kasvimaalta, joudun osan laittamaan kasvihuoneeseen ja osalle ehkä etsin turvasataman jostain muualta. Maissihan ei tykkää, että eri lajikkeiden siitepölyä pöllähtelee...
Nyt näyttää siltä, että saan kaikki haluamani mahtumaan kasvimaalle, ilman kohopenkkiä ei olisi kyllä onnistunut ollenkaan.

Esikoinen on purrut neitiin ainakin kolme kertaa kunnon hampaanjäljet, takapuoleen, kantapäähän ja käteen. Niistä jää mojovat mustelmat.
Neiti kunnostautui ja tyhjensi dvd-kaapin lattialle. On tasan yksi kaappi, johon mukulat eivät saa koskea, ja tottakai neiti meni ja vetäisi sieltä sitten kamat lattialle. Että mä tykkäsin taas.

Jäätelöt sotkettiin laiturille ja ketsupit pitkin ketsuppipulloa. Nyt Muropaketti alkoi haiskahtaa, kohta oltaisiin oltu menossa saunaan...

Miestä ei täällä näy (kuuluu kyllä, kun välillä soittelee), joutui töihin koko viikonlopuksi, käy yöllä kotona nukkumassa ja palaa pikapikaa aamulla heti takaisin. Ja ensi viikon on iltavuorossa, lapset eivät näe siis silloinkaan isäänsä. Ja nyt jo meno on ihan liikaa mun hermoilleni...

Lintusilla kukki mun äitienpäiväruusuni tosi nätisti, punainen ja pinkki.

Onneksi edes töissä viime viikko meni putkeen, tulostin hajosi ja pari tietokantaa jumitti, mutta sain ainakin päivitettyä omia hommiani riittävästi... Pääsen kuulemma kehityskeskusteluun kuukauden päästä, kun olen ollut uusissa hommissani puoli vuotta. Ehtisikö viikossa skarpata niin paljon, että saisin palkankorotuksen?

Tunnisteet: , ,