Sahramin solmut

lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Viittä vaille valmis

Eilen aloitin Lohikäärmehuivin tekoa Vilman ohjeen mukaan. Kerrankin tein liki täsmälleen kuten sanottiin, ainoastaan lärpäkkeet tein 1o1n-joustinta etteivät ne menisi kippuraan.
Varsinaisen huiviosuuden sain tehtyä illalla, täksi päiväksi jäi lärpäkkeiden kutominen. Ja niitähän riitti.

Itseasiassa pienten joustinpalasten kutominen oli ihan kivaa hommaa, raskaaksi sen teki se, että kudoin koko huivin pitkillä kasin muovipuikoilla, joilla ei mikään lanka juokse mukavasti - ja joudun tunkemaan huivin puikoille alle neljännekseen leveydestään. Lapaluut rutisevat vieläkin!


Lankana Novitan harmaasävyinen Fiesta ja tuntematon, Huuto.netistä joskus lankapaketin mukana tullut tunnistamaton beige mohair. Langanmenekki kaikkiaan 251g, mutta kuten joku ehkä huomaa, langanpäitä ei ole vielä päätelty (pingotus, mitä se on?). Fiestaa meni 190g, ja kahdesta kerästä jäi jäljelle mystinen 50cm pätkä, joka oli irtonaisena toisen kerän ulkopinnalla sekä noin 150cm varsinaisesta kerästä. Mohairia kului 61g (ai että mulla on kivaa digitaalisen vaa'an kanssa!)

Kiinnityssysteemiä en ole vielä kehitellyt, täytynee mennä kaivelemaan vanhoja koruvarastoja, jospa joku dingorengas saisi päälleen virkatun kuoren. Huominen menee varmaan langanpätkiä piilotellessa, koska tarvitsisin tuon maanantaiksi jo päälleni.

Tosiaan toisessa Fiestakerässä oli ulkopinnalla irtonainen lyhyt langanpätkä, aloin ihmetellä, kun vyötteen alta pilkotti ylimääräinen langanpää. Ei ole ensimmäinen kerta, kun näin käy, esikoiselle kun kudoin Karusellista/Fiestasta pipo/ranneke/kauluri-settiä, yhden kerän sisäpuolelta löytyi vastaava 40cm langanpätkä.

Fiestaan täytyisi tarttua myös seuraavan työn puitteissa, neiti on ominut esikoisen kaulurin itselleen keepiksi/hameksi, ja ennenkuin kauluri venähtää ihan kokonaan, tarttisi sen tilalle tehdä jotain muuta neitille.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 7:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Juu, laitoin pakastepussit lapasten sisälle ja ompelin pitkin, laiskoin pistoin kalalangalla kiinni. Huopasta olen menestyksekkäästi huovuttanut tossuissa, istuialustoissa, pannumyssyissä ja uunikintaissa.
Mutta hahtuvalanka jotenkin neuloituikin mukavammin!

 
At 7:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Siis istuinalustoissa - anteeksi kikijotusvihre!!!

 

Lähetä kommentti

<< Home