Sahramin solmut

perjantaina, elokuuta 29, 2008

Greetings from Ikea

Keskiviikkona piipahdimme tosiaan Ikeassa. Oli oikein näppärä reissu, olin jo kotona tulostanut valmiiksi listat niistä kalusteista, joille halusin kotiinkuljetuksen. Paikanpäällä sitten nykäisin myyjää hihasta ja lykkäsin paperit kouraan. Oli oikein harvinainen hetki: tunsin, että asiat sujuivat kuten pitikin, ja sain vielä päälle päätteeksi ystävällistä palvelua ja iloisen hymyn. Muutaman viikon päästä sitten näkee, onko homma sujunut kuten piti.

Ikeasta ei löytynyt lapsille mitään, olin suunnitellut ostavani loistavia Ikean puuvärejä ja vesivärejä, mutta olipa hyllyt typötyhjinä niillä kohdin (tai sehän on Måla-setti, vesivärit, puuvärit ja vahaliidut samassa). Jotenkin muistaisin, että siellä olisi pitänyt olla myös muovailuvahaa, mutta ei ainakaan osunut nyt silmiin.

Matkan varrelle sattu Kehä Kolmosen tietyömaa. Ehdinkin tikuttaa neitin sukat kärkeä vaille valmiiksi...
Jättiraita7veikasta olin ehtinyt kotona ennen lähtöä kutoa turkoosin parin sentin aloituksen. Sain juuri pari päivää sitten valmiiksi esikoiselle nuo siniset sukat, ja niistä laskin neitille sopivan teränpituuden, 32 kerrosta. Hyvin katsottu, sukat sopivat hienosti talvella sukkahousujen kanssa. Esikoisen sukissa 36 kerrosta.
No, tosiasiassa en ehtinyt tehdä tuota neitin toista sukkaa valmiiksi reissussa, jäi kotitehtäväksi pinkki ja turkoosi raita ja kärkikavennukset.

Ja päättelyt.

Sukkien alla on kolme keittiöliinaa/rättiä (mitä, eikö niitäkään ole kukaan päätellyt?!), mallina "ota kaksi mahdollisesti puuvillalankaa, luo 2n+1 silmukkaa ja kudo helmineuletta, kunnes pienempi kerä loppuu. Pura edellinen kerros ja päättele."
Minulla on ollut testikäytössä kaksi kudottua rättiä ja ne ovat kyllä oikein päteviä pöydän pyyhkimiseen ja niinpoispäin. Kuivat taikinakikkareet irtoavat puupöydästä ja puhtaalla kostutetulla rasulla saa pyyhittyä lasten naamatkin. Vaan kun on ollut vain kaksi, niin on aina pyykissä tai jo käytettynä, ei ole naamanpyyhkimiseen liiennyt.

Alimmaisena Ikeantuliainen neitille, talja on vesipestävä ja juuri sopivankokoinen meidän viisiveelle lattialla loikoiluun.

***************************

Miehellä on viimeinen kesälomaviikko meneillään. Kesä on tosin ollut kurja niin heinäkuussa kuin nyt elokuussakin. Ei ole voinut omassa altaassa puljata, kuten viime kesänä. Tänään aamulla lasten yllätykseksi suuntasimmekin autonnokan Aulangolle. Emme olekaan tuolla käyneet, vaikka kylpylöitä on tullut ahkerasti kierrettyä.
Olipa kiva paikka!
Olimme liikkeellä jo aamupäivällä, arkipäivänä, ja lomakausikin on jo ohi. Allasosastolla oli ehkä kymmenen ihmistä, ja meidän perhe oli niistä jo kuusi... Vesi oli lämmintä kuin linnunmaito (kuntouimarien allas 28 asteista, iso allas 33 astetta, lastenaltaat 37 asteisia ja iso poreallas 35 asteista vettä) ja kylpylän ilmakin oli lämmintä. Vielä kun pilvipeite repesi ja aurinko paistoi altaille, niin tuntui kuin olisi hetken ollut etelänlomalla...

Laset tosiaan puljasivat 2,5 tuntia yhteen menoon altaissa. Sinappituubi tosin nukahti isän syliin vartiksi, mutta muuten kaikki olivat koko ajan menossa. Muropaketti innostui vasta tunnin uimisen jälkeen, onneksi aikaa oli riittävästi että taaperokin pääsi kunnolla nauttimaan vauhtiin päästyään.
Allasbaarista tankattiin välillä (jopa esikoinen söi jäätelön pienen painostuksen jälkeen!), ja eikun menoksi. Itse en päässyt laskemaan liukumäestä kuin kerran, Sinappituubin kanssa en oikein viitsinyt. Kolmen maissa alkoi altaille tulla jo hieman enemmän porukkaa, ja puoli neljältä keräsimmekin pesueen kasaan saunomaan ja kuivumaan.

Muropaketti nukahti jo kotimatkalla ja isommatkin pötköttelivät sohvalla pökerryksissä hyvän tovin.
Tuollaisia reissuja pitäisi tehdä useamminkin!

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 7:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

ai kun teillä oli hauska kylpyläreissu!! tiimarissa ja suomalaisessa oli muovailuvahaa. ei pahan hintaistakaan.

Eräs

 
At 7:29 ap., Blogger Sahrami said...

Niin no, mä ajttelin, että tuolla olisi ollut. Kun ne muut värit on hyviä, niin ajattelin, että se muovailuvahakin olisi hyvää. JOS Ikealla olisi sellainen valikoimissa. No ei ole, nih.
Mutta on meillä nyt vielä sinitarraa iso klöntti...

 

Lähetä kommentti

<< Home