Sahramin solmut

maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Kuuriluontoisesti

Pari viikkoa sitten koira alkoi saada hengenahdistuskohtauksia pienenkin rasituksen jälkeen. Sillä on aina ollut raskas hengitys, kiitos tanakan rakenteen ja ylimääräisten kilojen. Nyt tuo meni jo yli sietorajan, kun kesken lenkin piti hakea autolla pois, ettei tukehdu.

Eläinlääkäriin mars, meillä on tapana käyttää koiraa aina samalla eläinlääkärillä. On mukava mennä sinne, kun tietää, ettei lekuri pelkää ukkelipukkelia, eikä tarvitse itse pelätä, että lekuri tuikkaa piikin vahingossa omistajaan. Koiran ollessa pentu käytiin milloin missäkin, yksi ell pisti muhun loispiikin. Kirveli meinaan kiitettävästi, sitä ei ole elukoille sen jälkeen otettukaan.

No juu. Miehellä oli kännykkävideokuvaa ahdistuskohtauksesta - tosin koira sai samanlaisen kohtauksen sitten siellä lekurissakin. Mutta sen videopätkän perusteella lekuri määräsi röntgenin. Sitä ei sitten saatu otettua, kun koiraparka sai paniikkikohtauksen kuvauspöydällä ja henki meinasi loppua kokonaan. Ell pelkäsi, että koira saa sydärin - eikä varmaan ollut ihan turha pelko, sen verran kauhuissaan tuo koira oli.

No, pukkeli sai sitten antibioottikuurin ja kortisonikuurin. Ei tarvinnut kuin yhden päivän lääkkeet antaa, niin oli jo pirteä koira pihassa! (koira ei suostu tulemaan tänne Ikea-työmaan keskelle ollenkaan, pyörtää ovella ympäri). Eli vaikka keuhkoissa varmaan onkin kasveja ja kurkussakin ehkä, niin tulehdus siellä sen pahimman pihinän aikaansai. Nyt syödään kortisonit loppuun ja ehkä saadaan jossain välissä se röntgenkin otettua.

Kyljessä on jumalaton rasvapatti, ja nyt, kun kortisoni ilmeisesti on pistänyt nesteitä vähän liikkeelle (yleensähän se turvottaa?) niin se patti pistää tosi pahasti esiin. Sekin pitäisi leikellä - ,mutta uskaltaako tuota nyt leikellä ollenkaan, kun nukutus voi olla liian rankkaa keuhkoparoille. Sydän varmaan kestää.

Mutta kun. Koiralla on ikää 14 vuotta, niin ei nyt mitään hirveitä kiusoja viitsisi enää. Viimeksi kun oli leikkurissa, niin ell veti kurkun poikki. Piti poistaa pari rasvapattia, niin poisti parikymmentä korvasta korvaan (leuan alakautta). Oli todellakin hurjannäköistä... Todennäköisesti tuollainen rasvapatti ahdistaa kurkkua myös, muiden riesojen lisäksi.

Voi pientä. 38,5kg pientä.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 6:30 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kaverin cairnilta leikattiin 14vuotiaana kiveskasvain, ja poika porskutti vielä 3v sen jälkeen

 
At 5:59 ip., Anonymous Anonyymi said...

Toivottavasti koiruus tulee kuntoon!

 

Lähetä kommentti

<< Home