Sahramin solmut

maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Sahrami1 - Hyttyset 0

Väliaikatiedotus: Sahramissa ollaan hyttyssodassa jollain tavalla niskan päällä. Pihaahan on myllerretty aika lailla: Syksyllä serkupoika kaivoi kaikki ojat auki, laittoi muutaman salaojan ja varmisti kaikkien ojarumpujen toimivuuden (niitä vaihdettiin suurempiin). Nyt alkukesän aikana ollaan kaadettu pellon toisen laidan apuvoimien (ja traktorin vinssin) avulla talon vierestä puita. Ensin lähti pari vaahteraa ja hopeapaju, ja eilen kolme isoa mäntyä. Mäntyjä jäi vielä neljä, ja rykelmä vaikuttaa nyt todella muotopuolelta.
Valoisuus ja ilmavuus on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti, ja toiveena on, että nyt kun tuuli pääsee puhalteemaan pihassa, hyttysetkin pysyvät kauempana. Ja kun ojissa vesi virtaa eikä seiso, niin hyttysentoukkiakin olisi hieman vähemmän... Ja sitämyöden hyttysiäkin.

No, nyt tilanne ei siis ole yhtä paha kuin viime kesänä, jolloin lapset eivät juurikaan voineet ulkona olla. Koirakin on säästynyt pahimmalta, vatsanahka ei ole ollenkaan niin ruvella kuin viime kesänä.

Mutta toisaalta, vielä on kesää jäljellä...

Tunnisteet:

2 Comments:

At 4:07 ip., Blogger Irena said...

Oon mietiny meidänkin tontin sijaintia ötökkänäkökulmasta.. Mettää joka puolella (no yhdellä reunalla on peltoa ja sen jälkeen mettää..

Hyyssin suunnalla on kyllä hyttysiä vaikka muille jakaa. Eipä tuu istuttua puuceessä liikoja.

 
At 4:52 ip., Blogger Pami said...

Meidän talo on avaralla paikalla, mutta kyllä noita hyttysiä silti piisaa... Äh, ja nyt muistin, että kävin tänään kirkolla enkä muistanut sitä hyttysenkarkotusvärkkiä ostaa!! Eipä ole kyllä tarvinnut olla ulkonakaan, kun vettä sataa koko ajan! Vaan nythän tuon sään pitäisi muuttua kesäisemmäksi!

 

Lähetä kommentti

<< Home