Sahramin solmut

torstaina, huhtikuuta 05, 2012

Kätevä emäntä

Olisi taas tarvittu kätevää emäntää meidän huushollissa. Neitin 9-v kaverisynttärit. Ensi vuonna järjestän ne vaikka HopLopissa (lähimpään on muuten matkaa noin 75 km...)

Viikko alkoi lupaavissa merkeissä.

Kuva uuden ruokahuoneemme ikkunasta maanantai-aamuna. Aikamoinen pyry.


Auto oli puhdas lumesta, kun sen ajoin tuohon neljä tuntia aikaisemmin. Kukahan kätevä emäntä tuon putsaisi, kun minä en yletä.

Onneksi lumipyryt päättivät haihtua muille maille (Itä-Suomeen). Pääsivät synttärivieraat tulemaan. Ehdin koristella (tulevan makuuhuoneemme) juhlahuoneen. Seiniin hallaharsoa ja höyhennauhoja, lattianrajaan van kankaita daideellisesti rutattuina.

Muistuttakaa minua, että en enää ikinäikinäikinä lähde ompelemaan nättejä höyhennauhoja. Olin joskus epähuomiossa ostanut höyhenconfetteja muutaman pussillisen ymmärtämättä, mitä se confetti tarkoittikaan... Nooo, kyllähän noista nyt sai aikaiseksi jotain, vaikkei virpomavitsoihin oikein käyneetkään. Kätevä emäntä olisi etsinyt jostain kuusiokoloavaimen ja ruuvannut saumurin leikkuuterän irti. Nyt vain yritin olla katkaisematta lankaa.

Sähköjohtokelvoja, lastulevyä ja vähän kipsilevyä tukevoittamassa rakennetta. Kivan värisiä kertakäyttöastioita löytyi Tiimarista. Sieltä ostetut ilmapallot taas olivat kohtalaisen heikkolaatuisia, noin neljännes oli jo valmiiksi rikki tai pamahti puhallettaessa.

Seuraavat juhlat ovat sitten joulun alla. Selvittiin tästäkin talvesta.
Syntymäpäivälahjaksi tyttö muuten toivoi valkoista pörrömattoa huoneeseensa (jossa ei ole edes hallaharsoseiniä vielä). Löysin sellaisen Anttilan Koti-myymälästä (eihän täällä ole edes Anttilan Kodin1:stä), nyt se odottelee tulevaa sijoituspaikkaansa piipun kyljessä ruokahuoneessa. Siinä metallinpaljastimen ja radonputken välissä.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 8:20 ap., Blogger Irena said...

Varmasti erilaiset synttärit!

Meillä vietettiin esikoisen 5 vee synttäreitä raksalla, kahvin katoin autotalliin ja ohjelmanumerona halukkaat pääsi tutustumaan missä vaiheessa rakennustyöt ovat.

Ehkä ensi kesäkuussa sitten päästään ihan sisätiloihin :D

 

Lähetä kommentti

<< Home