Sahramin solmut

perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Kesken

Vuosi on lopuillaan ja tuntuu, että kaikki on kesken. Etenkin siivoaminen, järjestely. Pääkoppa ei kuulemma voi olla kunnossa, jos ympäristö on sekaisin. Joo...

Käsitöistä eniten työn alla ovat neidin sukat. Kuvittelin jostain syystä lankaa ostaessani ostavani 7veljestä, mutta Nallehan tuo tarkemmin tutkittuna olikin. Mun hermoille Nalle on vähän liian ohutta sukkalangaksi, mutta onneksi sukatkin ovat pienet, kokoa 25 ehkä. Niissä on vähän kasvunvaraa neidin varpaille, ettei ensi syksynä tarvitse heti olla uusia kutomassa... Ihan perussukat, 2o2n-joustin jatkuu jalkapöydällä varpaisiin asti, muotoutuu vähän paremmin jalkaan. Ehkä, toivottavasti, kuvittelen vain. Kuvittelen myöskin, että saan nuo sukat valmiiksi tämän vuoden puolella...Omituista, miten samassa lankakerässä nuo värit käyttäytyvät eri tavalla eri sukissa, toisen sukan varressa on hillitty kierre, kun taas toisessa on vimmainen vääntö meneillään.
Puikkokokokin on ihan väärä, 3,5. Minusta Nallea pitäisi minun kutoa korkeintaan kolmosen puikoilla, mutta koska ne olivat hukkuspiilossa (kiinni varmaan esikoiselle tulevissa tumpuissa...) enkä heikkohermoisena jaksanut miettiä sen kummemmin, loin silmukat noilla. Itse asiassa ihan kiva, koska nyt neulejälki on pehmeämpää (löperöä siis) ja tuntuu ehkä mukavammalta jalassa. Minähän kudon niin tiukkaa, että hampaat kirskuu... Kuitenkin aina valitsen "pienet" puikot, koska silloin neulejälki on tasaisempaa.
Olen epätoivoisesti muutamana päivänä käynyt alennusmyynneissä. Mukaan on tarttunutkin tavaraa - normaalihintaan. En ole kyllä yhtään hyviä löytöjä tehnyt, ainoastaan miehelle löytyi alennussukkia (hänelle kun on hieman hankala sukkia yleensäkään ostaa, kun miesten sukkia harvemmin saa koossa 37, joka on passeli sukankoko). Ostan löytäessäni useammatkin sukat, tällä kertaa ostin kaikki kaksi paria, jota kaupassa oli...
Itselleni en löydä housuja, useammastakin liikkeestä olen jo kysellyt, eikä todellakaan kauppojen valikoimiin kuulu enää aikuisten naisten housut kokoa 32. Tai jos kuuluukin, niin niitä tulee tasan yhdet ja ne on myyty tiskin alta jo ennenkuin pääsevät myyntiin.
Työpäivä jatkuu vielä, tietokantaa pitäisi päivittää ennen vuodenvaihdetta eli siis tänään... Onneksi välipäivät ovat olleet hiljaisia, yksi asiakas on saapunut paikanpäälle ja muutama on soitellut puhelimella. Muutaman kirjeen olen laittanut menemään ja pariin kertaan jutellut isossa kaupungissa työskentelevien työkavereideni kanssa. Ihan yssikseni vietin eilisen...

Tunnisteet:

1 Comments:

At 8:31 ap., Blogger mammaliini said...

mulla on kans työn alla nalle colori, ja se on todellakin ärsyttävän ohutta. enpä moista kaupassa huomannut. mää kudon sitä silti 4½ puikoilla. ihan hyvää tulee :D. mää kudon kanssa niin tiukkaa, että jos käytän ohjeen mukaisia puikkoja, teen peltihaarniskaa.

arvaas, löytyykö kaupoista sukkia (tai kenkiä) naiselle, jonka kengännumero on 43? miesten sukat on aika ankeita, joten ostan tyttärelle naisten sukkia suurinta kokoa, ja kun ne hajoaa varpaista ja kantapäistä, pannaan roskiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home