Sahramin solmut

sunnuntai, huhtikuuta 08, 2012

Ruokaa

Tämä pääsiäinen on ollut ruokapääsiäinen. Herkkuruokapääsiäinen.
Pitkäperjantaina olikin puoli sukua koolla, kun sisko ja sen veli viettivät meillä iltaa avokkeineen. Olin varannut kolme kiloa lammasta, eikä siinä ollut yhtään liikaa, vähän oli itseasiassa nuukasti.
Illan aikana vielä kävivät pellon toiselta laidalta kylässä, ja setäni ja peilikuvanikin käväisivät.
Mämmiäkin meni ropposesta puolet, yleensä minä yksin syön sitä.
Pikkuveljen avokki oli kohtalaisen epäileväinen lampaan suhteen, että ei hän oikein tykkää, syö kyllä... Savustettuna kyllä näytti kelpaavan oikein hyvin. Samoin kävi uunijuuresten kanssa, laitoin punajuuret omalle reunalleen paistovuuassa, että voi jättää syömättä jos ei tykkää. Nekin meni.
Tuliaisiksi saatiin iso köntti savupossua (possun nimi oli possu, ei sen kummempi). Ja sekin on/oli todella hyvää...

Ikean reissulla söin Dajm-kakkua (tai suklaakakkua se on), eikä neiti jaksanut edes syödä jälkkärijäätelöään. Kotona talkoolaisille tein uunibroileria ja riisiä ja kasviksia.

Ja kun ottaa huomioon, että neitin kaverisynttäreiltä jäi karkkia ja sipsejä ja keksejä ja niinpoispäin, niin jäätelöiden jälkeen ei kyllä tartte kvuitellakaan syövänsä enää mitään.
Paitsi pienen palan savupossua voisin silpaista, ja mennä kutomaan nukentakin loppuun.

Tunnisteet: