Sahramin solmut

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Raparperipiirakkaa

Tänään paistoin raparperipiirakkaa. Pohjan ohje kouluaikaisesta oppikirjastani (2 munaa, 1,5dl sokeria, 1dl maitoa, 1dl sulatettua voita tai margariinia, 2tl leivinjauhetta, 3dl jauhoja) ja raparperit omasta maasta. Mies ei tänäkään keväänä jyrsinyt raparpereja palasiksi!

Koko päivän puhuin esikoisen kanssa piirakasta. Illalla poika sitten sai vihdoin palasen eteensä. Järkyttyneenä hän katsoi sitä "En mä tiennyt, että raparperipiirakassa on RAPARPERIA!"
Joo.
Piirakka on kuitenkin hyvää. Olisi pitänyt kyllä tehdä vanilijakastiketta sen kanssa, juusto ei ihan yhtä hyvältä maistunut... (oksaalihappoa kompensoidaan maitotuotteilla...)

Periaatteessa kasvimaalle olisi pitänyt jo kylvää vaikka mitä, porkkanaa, salaattia, retiisitkin jo. En ole jaksanut, enkä muistanut. Siemenpusseja kyllä löytyy. Ehkä huomenna lasten kanssa, jos hermot eivät mene heti aamupalan jälkeen. Tai ennen sitä. Kasvihuonetta raivasin talven jäljiltä, täytyy ostaa uutta multaa, ensi viikolla pitää joka tapauksessa ottaa se käyttöön ja kylvää maissit, pavut, auringonkukat sun muut (jotka olisi pitänyt kylvää jo kauan sitten...)

Pihalle täytyy ostaa vähän täydennystä. Lintusten omenapuista toinen on kituuttanut koko ajan, ja nyt siinä ei ole lehtiä tulossa kuin aivan rungon alaosaan (muutama uinunut silmu on innostunut kasvamaan). Eli ostoslistalle yksi omenapuu, ehkä kriikunakin.

Kirsikkaa tekisin mieli, mutta tänne hallakorpeen on sellaista turha haaveilla. Edelliset asukkaat olivat sellaisen hankkineet, ja jo ensimmäisenä kesänämme tässä talossa se taimi paleltui. Seuraavana kesänä vielä vesiversot jaksoivat nousta, mutta sen jälkeen se kuivui kokonaan pois.

Pihallamme on hallaa aina kesäkuussakin, pahimmillaan on ollut -8 astetta kesäkuun 10. päivä. Kovin montaa kertaa ei mikään kasvi kestä kasvattaa uusia lehtiä paleltuneiden tilalle.

Taidan jättää kirsikan ostamatta. Tänä kesänä voi odottaa ilmaston kylmenemistä. Ja kannattaa kulkea varmuuden vuoksi sateenvarjon alla. Minusta on ainakin kauheaa ajatella lehmien lentävän... Ajatelkaa nyt, minkälaisen läntin lokinpaska tekee auton tuulilasiin. Entäs sitten lehmänläjä lätsähtäessään moottoritiellä...

Ehkä kaikkein pimein uutinen Lordin Euroviisuvoittoon liittyen on se, että Al Jazeera-kanavakin kommentoi sitä!

Vanhan Kiss-fanin mieltä lämmitti nähdä tuttuja kasvomaalauksia televisiosta. En olekaan pitkään aikaan kuunnellut mitään musiikkia, ja etenkin nuo vanhat suosikit ovat jääneet vähille, kun ne ovat älppäreinä eikä meillä ole talossa levysoitinta. Autotallissa olisi...

2 Comments:

At 7:04 ap., Blogger mammaliini said...

toi olikin hyvä muistutus, että jos tekee rapskupiirakkaa, pitää muistaa ostaa vaniljakastiketta kans. katselin eilen raparpereita vähän sillä silmällä :D.

mää myin mun älppärit pilkkahintaan kirppiksellä. olen kuunnellut ne nuorena puhki eikä meillä ole enää edes levysoitinta. menivät kuin kuumille kiville :D.

 
At 10:05 ap., Blogger Mari said...

Hapankirsikka (varjomorelli) menestyy pensasmaisena aika kurjissa (= kylmissä) maisemissa. Eihän sitä raakana syö erkkikään, mutta hillona/mehun joukossa se on ihanaa! Aromia huomattavasti enemmän kuin makeassa kirsikassa. :) Ja koska se teillä tod.näk. pysyy pensaana, sen päälle voi kukinta-aikaan heittää yöksi harson, jos näyttää tulevan halla?

 

Lähetä kommentti

<< Home