Sahramin solmut

keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Maissi on yök

Ja muuta mukavaa.

Vauvalle on nyt juhlallisesti annettu maissinaksuja imeskeltäväksi muutamana päivänä. Ne ovat olleen kiinnostavia, mukavia ja jopa syötäviä. Poika oikeaoppisesti ojentaa kättään ja hamuaa jo valmiiksi suuta auki, kun näkee naksun kädessäni.

Jippii! ajattelin, tämä lapsi oppiikin syömään kiinteitä (heh, kolmen päivän kokemuksella...).

Keittelin maissipuuron.
Ensimmäinen lusikankärjellinen: Hyi yök, kamalaa.
Toinen kärjellinen: No jaa, ehkä tähän ei tukehdu
Kolmas hyvin pieni kärjellinen: Jaiks, tää ON pahaa ja kääntää mun mahan ympäri YÖÖÖK

Ja sitten äiti siivosi oksennukset pojan naamalta, haalarista, lattialta, sitteristä. Ja uudelleen koko homma, kun poika näki puurokipon ja lusikan kun laitoin niitä pois. Sitterinpäällinen on haalarin kanssa pesukoneessa, poika suihkutettu ja uinailee uuden maitoannoksen voimin. Äiti alistuu, harjoitteluahan tämä on.

Onneksi mies muisti ostaa uuden pussillisen naksuja.

Eilen vietettiin esikoisen kanssa shoppailupäivää. Rahaa paloi, kotiintuomisiksi löytyi mm. kolmet sandaalit. Löysin itsellenikin ihan alahyllystä sandaalit - lastenosastolta! Samoin siniset mokkakengät löytyivät lastenosastolta. Bikinit ostin ihan aikusten puolelta. Minkähän kokoisille ne on suunniteltu, alaosassa S-koko oli hippusen liian iso ja yläosassa L-koko vähän liian pieni. (mutta poika kehui isälleen kotona, että on ne hienot, mahtuu päälle! No, onhan sekin aika tärkeä kriteeri...)
Yritin ostaa myös lankaa, monesta blogista olen lukenut Citymarketin alennuslangoista. No, eipä täällä taaskaan löytynyt niitä. Mää en ala.

Ostin sitten kaksi virkkuukoukkua. Mistähän löytyisi isoja koukkuja metallisina? Nuo muoviset tuntuvat niin heppoisilta käteen, että eivät ne voi kestää mun käytössäni.

Leikkelin illalla kankaita, tänään sain ommeltua tytölle taas yhden t-paidan ja trikoot. Näillä keleillä on niille käyttöä. Ompelin myös yhden imupötkön vauvalle vaipaksi. Onnistuin pesemään kaksi koneellista vaippoja ja sitten alkoi vesisade. Vaipat kastuivat litimäriksi ja nyt minulla on viideksi päiväksi puhtaita vaippoja... Pyykkinaruilla.
Käytin ne uudestaan linkouksessa, ehkä ne huomiseksi jo kuivuvat. (Ei tässä silti mitään hätää ole, tuolla hyllyssä on vielä parikymmentä ikivanhaa harsoa ja flanelli- ja froteeneliöitä pilvin pimein. )

Kirjastoautossakin käytiin pitkästä aikaa. Nyt olikin viimeinen kerta ennen kesälomaa, laina-aika on videoillakin viisi viikkoa. Löytyi yksi ennennäkemätön Flash Gordon, sitä katsovat sekä esikoinen että tyttö mielellään. Kirjojakin lainattiin, kaksi muumioista kertovaa kirjaa, yksi anatomiaopus (luurangonkuvia) ja ritarikirja.

Esikoisella on nyt taas kaikki huonosti, poskihammas näköjään on puhjennut ja poskeen sattuu. Voi sitä kitinää ja vikinää ja kiljuntaa. Mutta poikapa pyöräili tänään edestakaisin kirjastoautolle ja takaisin!