Sahramin solmut

torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Roskapuhetta

Kunnassamme kaikkien täytyy kuulua jätekuljetusten piiriin. Eli siis tontin kulmalle (ta muutaman naapurin kanssa johonkin sopivaan kohtaan) hankitaan jäteastia, joka sitten sovituin välein käy tyhjentämässä jäteauto. Yksinkertaista ja helppoa, sen kuin maksaa laskunsa (laskutus puoli vuotta etukäteen) ja kiikuttaa roskapussit jäteastiaan.

Mitä nyt sopimuksen tehtyämme tappelin ensin puoli vuotta, että sain tyhjennykset sovitusti. Ensin meni kuutisen viikkoa eikä pönttöä kuulunut. Se ilmestyi lopulta sovittuun paikkaan, kun olin viidettä kertaa asiasta soittanut (alunperin pönttö luvattiin viikossa, maksimissaan kahdessa viikossa, ja se oli ihan siedettävä ajatus). No, sen jälkeen puoli vuotta soitin jätefirmaan joka kerta, kun pönttö olisi pitänyt tyhjentää. Kahden viikon tyhjennysväli oli milloin viikko, milloin neljä viikkoa. Ja kun tulivat tyhjentämään, eivät tietenkään kääntyneet sovitussa paikassa naapurin pihassa, vaan survoivat painavalla autollaan nurmikkomme sohjoksi.

Ensimmäinen puoli vuotta ei lopulta maksanut meille mitään. Minkähän takia?

Homma alkoi toimia, joka kevät toki survoivat pihastamme nurmikot solmuun (vaikka edelleen oli sovittu, että auto kääntyy naapurin levikealueella) ja pari kertaa vuodessa soittelin perään, että tulkaapa tyhjentämään, on taas jäänyt välistä meidän pönttömme... Laskuissa jälkikäteen näitä sitten hyvitettiin (pahimpien kelirikkojen takia välistä jätettyjä kertoja pidän normaaliin hävikkiin kuuluvina juttuina, jos edes maasturilla ei pääse läpi, niin parempi onkin, ettei raskas roska-auto käy sotkemassa tietä).

Tämä kevät ja kesä on kyllä ollut taas surkuhupaisaa katsottavaa. Ehkäpä kuski on kyllästynyt kääntymään naapurin pihassa ja kyllästynyt kuuntelemaan palautetta nurmikkomme sotkemisesta, kun jätti tulematta kokonaan. Lopulta ajojärjestelijä soitti ja ilmoitti, että "huomenna" pönttö tyhjennetään. Ja kun soitin sitten "ylihuomenna", oli papereissa kauniisti merkitty, että tyhjennys oli suoritettu.

Kenenköhän jäteastian olivat tyhjentäneet? Sitä ei ajojärjestelijäkään tiennyt.
Roskapussikasa jäteastian kyljessä senkuin kasvoi vain (puheluita soitettu vajaa kymmenen vasta)

Luovutin hetkeksi, ja tänään sitten soitin uudelleen, tämä kun olisi ajojärjestyksen mukainen tyhjennyspäivä ja neljään mennessä pönttöä ei oltu tyhjennetty.

Hetki sitten roska-auto kuului huristelevan meille... Vihdoinkin!

Lopputulos: kaadettu ja rikottu postilaatikko, kuorma-auton pyörillä survottu nurmikko ja herttavuorenkilvet (portinpylväisiin ei osunut) ja naapurin metsäsaarekkeesta karsittu isohko kuusi... (miksi on annettu ohje, että käännytään siellä missä mahtuu kääntymään? ihan huvin vuoksiko?)
Kuskina ensimmäistä päivää ajossa oleva virolainen ja apumiehenä toista päivää töissä oleva suomalainen. Toinen ei osaa suomea ja toinen ei näköjään ymmärrä.

Onneksi virka-aika on vasta huomenna ja nukun yön yli, ennenkuin taas saan tarttua puhelimeen...

Taidan pyytää veljeltä viron kielen alkeiskurssia.

Mutta roskat on viety pois.

3 Comments:

At 8:48 ap., Blogger Tiina said...

Meillä on (kop,kop,kop) sujunut roskakuskin kanssa hyvin, pieni firma! Roskien hakuväliä on muutettu pariinkin kertaan, kun ei uusina omakotiasujina osattu arvioida roskien määrää oikein. Hyvää palvelua ja halvempi kuin naapurista roskat hakeva iso sinivihreä firma (johon v***uunnuin jo rivarissa asuessa, kun parkkeerasivat autonsa ihan miten sattuu pihan täytteeksi -juuri silloin kun oli lähdössä töihin!

Parempi tietysti koputtaa puuta, sillä meillä ei vielä ole mitään pihakasveja runnottavaksi... :)

 
At 8:59 ap., Blogger Sahrami said...

Täällä ei oikeasti ole kilpailua, on tuo sinivihreä firma ja sitten toinen paikallinen - joka on tuon sinivihreän omistuksessa (jopa niin, että niillä on sama asiakaspalvelu).

 
At 5:35 ip., Blogger Unknown said...

Se on kuljettajan ammattitaidottomuutta jos osuu kaikkeen mikä pihassa on tiellä, itse olen ajanut Tampereella 7v. enkä viel
ä koskaan ole peruutellut asiakkaan nurmikolla. Sinivihreää kilpailijaa en voi kommentoida mutta eiköhän siellä ratin ja penkin välissä ole aina ihminen joka on yksilö...ei kaikki vaan osaa. Se roska-auto ei muuten "parkkeeraa" sitä autoaan ihan mihin vain vaan ajaa sen siten että astioiden tyhjennys on kaikkein helpointa. Järkevää, eikö vain? Miksi helvetissä sitten osa pihoista suunnitellaan siten että kun roska-auto on tullut jätekatokselle niin kukaan ei pääse pihaan tai siitä ulos??? Se roska-auto ei ole siinä montaa minuuttia mutta toki se ärsyttää kun olisi itse päästävä kulkemaan, muistakaa nyt vain ajatella että ei se ole sen kuskin vika että piha on suunniteltu päin helvettiä.

 

Lähetä kommentti

<< Home