Sahramin solmut

torstaina, syyskuuta 14, 2006

Nopeaa palvelua

Eilen hankin itselleni rakot varpaisiin etsiessäni vaaleanpunaista saumurilankaa. Sitä ei tietenkään löytynyt, mutta sen sijaan sain ostettua kolme tavallista ompelulankarullaa juuri oikeaa väriä. Niitä ostaessani linja-autoasemalla sijaitsevan kaupan omistaja lupasi tilata mahdollisimman hempeää vaaleanpunaista saumurilankaa, kun tekee omat tilauksensa.

Siinä kaiken sen harmistuksen keskellä unohdin kysyä, voisinko viedä saumurin huoltoon. Tänään kävin ruokatunnin aluksi sitten kääntymässä liikkeessä pikaisesti - ja sain saumurilankani! Väri ei ole ihan se, mitä etsin, mutta ei voi mitään. Koko kaupungista ei löydy haaleaa puhdasta vaaleanpunaista, vaan tuo väri on vanha roosa. Mutta silläkin pärjää, kuitenkin se on parempi pinkeissä vaatteissa kuin esimerkiksi maastovihreä... Täytyy raahautua Tampereella tai Helsingissä käydessäni ompelutarvikeliikkeisiin, eiköhän jostain löydy tuota ällöpinkkiä lankaa 5000m rullissa.

Vaaleanpunaista tarvitsin tytön tanssihameeseen. Kaivoin kerrankin saumurin ohjekirjan esille ja tein oikein ohjeen mukaisen rullapäärmeen. Tyttö tykkäsi lopputuloksesta ja minustakin hame on kiva.
Tyttö on siis aloittanut tanssin, kerran viikossa lauma 3-4-vuotiaita lapsia liihottelee koulun jumppasalissa milloin perhosina, milloin karhuina. Ensimmäisellä kerralla mukana oli pari tyttöä, joilla ei ollut hametta/jumppamekkoa/tutua, ja meidän tyttö tietenkin oli yksi heistä. Lupsin tytölle, että seuraavaksi kerraksi ompelen hänelle hameen, ja myöhemmin, jos innostus käydä noilla tunneilla jatkuu, ompelen sitten veluurista puvun. Seuraava kerta sattuu olemaan tänään...

Mies on innostunut käymään sienessä. Ymmärrän hyvin, hän on päivät kotona ja haluaa hetken aikaa rauhoittua yksinään (miksi muuten MINÄ en voi niin tehdä?). Toissapäivänä saaliina oli kolmisen litraa kanttarellejä, eilen saman verran herkkutatteja. Mies tuli tattikassin kanssa kotiin ja kyseli varovasti, että ovatkohan nämä syötäviä? Hän kun on tottunut näkemään punikkitatteja, jotka tummuvat leikkuupinnoilta violetinmustiksi. Tänään syödään iltapalaksi tatti-kanttarellipaistosta!