Sahramin solmut

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Kerrankin talvirenkaat ajoissa alle eli kuinka elämme amerikkalaista unelmaa

Sain eilen autoni alle nastarenkaat. Ihan hyvään aikaan, viime viikolla oli yhdellä työmatkalla tiet kuurassa ja eilen oli jo aamusta alkaen selvästi pakkasen puolella. Mikään talvimyrsky ei eilinen tuulispäivä meillä ollut, lunta leijaili illemmalla hiljalleen maahan.

Vähän aikaa voisi vielä pysytellä suojan puolella, viimeiset pari puskaa pottua olisi mukava saada syötyä... Meillähän ei ole kellaria, joten paras keino säilyttää peruna syksyllä on pitää se maassa pakkasiin asti. Jääkaappiin ei niitä kannata nostaa, sitten sinne ei mahdu muuta ruokaa... Autotalli on liian lämmin ja ulkorakennuksissa perunat jäätyisivät.

Tämä viikko olikin yhtä matalakiitoa. Esikoinen kävi pikkusiskon kanssa Heurekassa (kyseessä on siis minun siskoni, ei esikoisen) ja tyttö samaisen siskon kanssa kylpylässä. Itse kävin työmatkalla Tampereella ja loppuviikko ajeltiin muuten vain edestakaisin.

Sen verrna kalliita nämä uudemmat amerikkalaiset tila-autot ovat, että ei ihan pelkän korttelin kiertämisen perusteella uskalla kauppoja tehdä. Tuo tuntuu nyt hyvältä, saa nähdä, mitä mieltä olen talven jälkeen... Vaihtoivat liikkeessä alle nastarenkaat, vielä odottelen, että saisin kumimatot jalkatiloihin ja sisätilanpistokkeen paikoilleen.

Esikoinen ja tyttö ovat innoissaan juoksennelleet auton sisällä edestakaisin, nyt laitettiin takasohva paikalleen, joten juoksut on juostu.

Viime viikonlopun sisustusremontin jälkeen isommat lapset ovat suostuneet menemään nukkumaan joka ilta omaanhuoneeseensa, mutta aamuyöllä on sieltä hipsineet yksin tai yhdessä iskän kainaloon nukkumaan. Muutokset ovat vielä vaiheessa, lelulaatikot, jotka sain pakattua ja kasattua nätisti, levitettiin lattioille heti kun selkäni käänsin, ja muut järjestelytoimenpiteet sitten jämähtivät siihen...

Kaivoon valuu sadevettä, rutikuiva maaperä ei ilmeisesti kykene imemään vettä itseensä riittävän nopeasti. Kaivo täytyy tyhjentää (kunhan nyt pakkanen hellittäisi voisi laskea vettä pihallekin) ja olenkin pessyt surutta vajaita koneellisia pyykkiä. Lapset saavat mennä tänäänkin uimaan pesuhuoneessa uima-altaaseen...
En kyllä jaksa pitää tätä kovin pahana juttuna, täkäläisen vesiyhtiön putkissa on irrannut vähän väliä bakteerikyllästettyä vettä ja käyttövesi on pitänyt keittää parhaimmillaan pari viikkoa ihan kaupunkimaisissa taajamissa.

Tunnisteet: