Sahramin solmut

sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Hiljaiseloa

Pääsiäisloma tuli tosiaankin tarpeeseen. Pää on edelleen väsynyt työasioista, mutta uni ainakin tulee joka yö. Mitä nyt lapset sitten valvottavat. Esikoinen näkee painajaisia eikä voi nukkua omassa sändyssään - saan noin sata kertaa yössä siirtää polvia pois kylkiluistani tai kyynärpäätä pois korvastani.

Neiti on kutissut ja kitissyt öitä, viime yönä yski ja yski ja ykäsi. Onneksi jäi siihen yhteen kertaan, ajattelin pitää likan sisällä tämän päivän, joskos yskä helpottaisi. Ettei vin olisi siitepölyistä, johan meillä on ollut yli vuoden aikaa ilman mitään allergisia oireita.

Muropaketti on vihdoin tajunnut olevansa iso poika ja osaavansa tehdä pahaa. Hänestä on hauskaa katsoa, kuinka imurista pärsii vettä ulos, jos imurin imuletkun työntää vessanpönttöön. Lähes yhtä hauskaa on rämpätä puhelinta tai sammuttaa tietokoneesta virrat pöydän alta. Saman voi muuten tehdä myös televisiolle, se olikin uusi oivallus ja pojasta tosi hauskaa. Ja sillä välillä kun korjaan edellisiä, niin poitsu on kiivennyt puuhellan päälle ja syö siellä lusikalla kissanruokaa. Ja kun olen edennyt tähän kolmanteen (eikun viidenteen) pisteeseen, Muropaketti on jo taas paikassa a tyhjentämässä kissanhiekkavatia. Siitähän koko kierros alkoi, kun lattialla olevat hiekat piti imuroida. Ja jätin kolmeksi sekunniksi pojan yksinään imurin kanssa vessaan, kun piti pelastaa puhelin. Jonka poika sai hyppysiinsä, kun olin poistamassa uima-altaasta saunapuita. Jotka poika oli uittanut sillä aikaa kun lisäsin niitä puita saunanpesään.

Ja nyt se sama riiviö nukkuu levollisena kädet levällään sohvalla kuin nukke.

Miehen vanhemmat ja veli ovat ilmeisesti tulossa kylän, kävivät äsken hakemassa koiran lenkille. Pellon laidan porukat tulivat juuri Tukholmasta, jonne pikkuveli sinkoaa ensi viikolla. Minä yritän muistella, mihin olen piilottanut kahvipaketin, pitäähän vieraille keittää kahvia. Pitäähän?

Lastenhuoneessa ompelukone huutelee, että voisi aloittaa vaippaurakan. Kaivoin jo kaavat eilen Muropaketin kanssa esiin, ja kankaiden olinpaikkakin on jo paikallistettu. Toisaalta tekisi mieli kutoa jotain pientä ja suloista vauvanvaatetta, kesällähän niille pitäisi tulla tarvetta, kun pienempi kummipoika toivottavasti saa pikkusiskon. Tai veljen.

Kaikkein mieluiten olisin kuitenkin nukkumassa.

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 1:16 ip., Blogger mammaliini said...

oi kun tein piltti on herttaisessa iässä :D. älä vaan haaveilekaan tekeväsi mitään omia hommia vähään aikaan :D.

 
At 7:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Älä nyt ihmeessä kaikki potkareita ja pöksyjä varastoi, joutuu kuopus kulkemaan pylly paljaana *virn*

 

Lähetä kommentti

<< Home