Sahramin solmut

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Juokseva vesi

Viime vuonna tähän aikaan taisin tuskastella kuivuuden kanssa.

No, nyt vettä on lorissut ihan riittämiin, vähän joka puolella. Keittiössä alkaa olla kuivaa, ensin lämminvesiputki vain pätkäistiin ja laitettiin tulppa. Mutta pieni ongelma jäi - kun vesihana sekoitinta käänsi piirun lämpimälle, alkoi kylmä vesi lorista takaperin kuumanvesiputken loppupäästä, siis siitä, jota ei tulpattu. No, ei muuta kuin ämpäri alle, kyllä sen aina lorinasta muisti, että ooops, eipä tule lämmintä vettä. Ja mies seuraavana päivänä tulppasi sen loppupäänkin.
Sitten lainehtikin koko allaskaappi, ve ekana asennettu tulppa olikin alkanut vuotaa, ja tietty yöllä.

Meillähän on sulkuja vähän joka puolella taloa, itseasiassa ainoa vesiputki, joka ei ole sulun takana, on keittiön kuumavesiputki. No, ei ole siinä sulkua vieläkään (autotallissa oli väärän kokoinen jemmassa) mutta enää ei vuoda.

Kyllähän sitä muistaa aina arvostaa näitä nykyajan pikku ylellisyyksiä siinä vaiheessa, kun ne ovat menneet. Onneksi vesi sentään juoksee vielä keittiöön edes kylmänä, kuumaa vettä saa vaikka naapurihuoneesta tai keittämällä. Tiskikone on liitetty kylmään veteen.
Ja uuden vesiputken saa ostettua arkipäivänä lvi-liikkeestä.

Ulkona sataa vettä. Tihuttaa, ropisee, pisaroi, sataa saavista kaatamalla.
Ei muulla väliä, mutta nurmikko pitäisi saada leikattua, ja milläs ajat, kun alapihalla lilluu nilkkoihin asti vesi.
Ja ne villavaatteet ovat pihalla kuivumassa. Tai siis... No, saavatpahan perusteellisen huuhtelun ja tuuletuksen samaan hintaan.
Hiekkalaatikon pressu alkoi vedellä viimeisiään, kaikki sadevedet valuivat hiekkaan. Revin sitten irti vanhan pressun lankunpätkistä, joihin se oli niitattu. Lankut menivät kompostiin (en tiennytkään, että pikkumuurahaiset tykkäävät asua höylätyssä puutavarassa) ja pressunriekaleet roskiin, mutta samalla mallilla valmistui nopeasti uusi kissankestävä vedenpitävä tuulenriepottelematon suoja.
Nyt onkin hyvä, että on kunnon suoja, kun on kerrankin talossa lapsi, joka tykkää hiekkiksellä leikkiä. (sain perjantain varahoitopaikasta terveisiä, että Muropaketti on aivan ihana - niin, mitä uutta siinä on?)

Muropaketti on keksinyt kaataa kissan juomakupin murokuppiin - siitä tulee mukavaa soppaa, jota voi syödä lusikalla. Ette muuten usko, mutta puolitoistavuotiaan henki haisee aivan hirveälle kissanruokadieetillä. Ja se sotku leviää koko keittiöön.
Muropaketti on lihonut.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 3:52 ip., Blogger muoriska said...

*reps*
Eli se kissanruoka on ravisevampaa ( tai muropaketin elimistö osaa käyttää sen hyväkseen paremmin )

 

Lähetä kommentti

<< Home