Sahramin solmut

lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Pirtsakka talvipäivä

Meillä on talvi. Pakkasta on pari astetta, enemmän siis kuin tammikuussa keskimäärin, ja lunta pari senttiä, sekin enemmän kuin yleensä joulukuussa. Tuolla hytisevät mies veljensä kanssa ja kantavat puita varastoon talvea varten. Minä toimin muonitus- ja huoltojoukoissa, tein jättiannoksen lasagnea (kenellekään ei saa kertoa, että raastoin sinne jauhelihakastikkeeseen pari porkkanaa ja yhden söpön punajuuren). ja Muropaketin kanssa yhdessä loihdimme omenapiirakan jälkiruuaksi. Sekin oli ihan hyvää jäätelön kanssa. Lasagne oli herkkua (paljon parempaa kuin äitien tekemä), ja nyt on ähky. Saunakin on jo lämmin, isommat mukulat mummulassa ja Muropaketin pitäisi käydä päiväunille. Juu pitäisi.

Istuin koneella ja kuuntelin, kun nuorimmainen leikki sohvalla. "Äiti apuaa! Auttamaan!" poika oli liu'uttanut itsensä pää edellä alas sohvalta, jalat sätkivät sohvalla ja pää oli säkkituolin uumenissa. Menin pelastamaan ja sanoin, että oleppa varovainen tuossa voi vielä ihan oikeasi sattua. No seuraavaksi poika huutaa (taas pää säkkituolissa ja jalat ylöspäin) "Oikeetti tattuu!".
Nyt oika lötkäilee sylissä ammalla ja välillä kuuluu "Atiaa!" ja poika kiskoo minua öeuasta. Niin että älä sinä keskity mihinkään nettiin vaan kuuntele, kun lapsella on asiaa...

Eilen illalla kävin esikoisen kanssa koulun diskossa, aluksi esikoinen nyhjäsi vieressä ja söi kolme litran purkillista popkornia. Lopulta poika juoksi ja piti hauskaa, kaksi tuntia virtaa riitti, sitten olikin jo kiva lähteä kotiin. Illalla sitten juoksentelu kostautui, pojalla särki jalkoja ihan hirveästi. Mutta oli mukavaa nähdä, kuinka pojalla oli hauskaa.

Ennen diskoon menoa värjäilin taas elintarvikevärillä pienen nyttyrän (en sa koskaan värjätyä isoa erää, koska minulla ei ole isoja mikronkestäviä muovikippoja... pitäisi vaan painella urheasti lähimpään halpakauppaan ja ostaa niitä kippoja varastoon). sinistä ja pikkaisen lilaa. Yllättävän paljon saa punaista upottaa sinisen värin sekaan, että pienintäkään violetin vivahdetta lankaan löytyi, kirkkaanvalkoinen lanka ehkä olisi helpompi, mutta kun käsillä nyt sattui olemaan Jämsän villatehtaan Sohvia luonnonvalkoisena.Lankaa on taas ehkä 20g, mutta sillä kyllä saa jo raidoitettua jotain huopuvaa, ehkä tumppuja pukinkonttiin?

Aamulla valvoessani taas tuli mieleen kaikkea kivaa, mitä voisin väsätä joko synttäri-, nimppari- tai joululahjoiksi näille pienille lahjottaville. Pikkulikallahan on heti Muropaketin syntymäpäivän jälkeen oma 3v syntärit, ja toisella kummipojalla sitä ennen nimpparit. Ja joulu tulee jos sitten ihan heti... Jos saisi aikaiseksi, niin saisi paljon tehtyä, ideoita kyllä on.

Esikoisen paidanhiha ei ole edennyt yhtään, mutta itselleni aloitin MiXatista (Marks&Kattens) perusneuletta, tällä hetkellä menossa on versio 2o2n, mutta näyttää hieman laajalta tuo helma... Lankaa ei ole kuin 500g, joten saa kyllä olla ennenmminkin tykäistuva kuin väljä.

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 6:16 ip., Blogger mammaliini said...

kettuileksää? mää just kehuin tykkääväni äitien tekemästä lasagnesta enemmän kuin omatekoisesta. tokikaan en aio harjoitella enempää, vaan mielelläni syön mikrovalmista äitien tekemää. ainakin vapaapäivinä :D.

 
At 6:52 ip., Blogger muoriska said...

Hei mie olen oppinut taas jotain uutta , virn.. yritän saada aiheesta jutun sinne koolaus sivulle :)

 

Lähetä kommentti

<< Home