Sahramin solmut

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Onnituinpa sitten saamaan lonkkani solmuun

En tiedä, minkälaisessa solmussa olen viime yönä nukkunut kahen ja neljän välillä, mutta tällä hetkellä oikea lonkka on niin kipeä, että kävely on hidasta konkaamista ja istuessakin täytyy miettiä tarkkaan, että miten päin oikeaa jalkaa pitää, ettei vihlo.

Perjantaina kävin palkitsemassa itseni siitä hyvästä, että olen selvinnyt kahdesta edellisestä viikosta. Kävin Villa Mokassa Hämeenlinnassa, ja ostin vain kaikkea turhaa ja ihanaa. Ei oikeastaan hajuakaan, mitä näistä langoista teen. Ehkä tyydyn jatkamaan samaa, mitä olen perjantaista lähtien näille tehnytkin, eli paijailen vain.


Naturgarn nummer ett tuli lahjukseksi kaupan päälle, ja sitä taidan laittaa lapasiin, minulta pitäisi ko. lankaa löytyä jonkun toisen värisenä kätköistä... Lanka tuoksuu aivan ihanalle villalle (olen päättänyt, että sana ihana voi kuulua sanavarastooni ainakin hetkellisesti), haistelen sitä vähän väliä (saman kohtalon ovat yleensä kokeneet myös hahtuvat ja muut käsittelemättömät langat). Lanka on muuten tosi hyvän väristäkin, en ehkä olisi itse sitä hyllystä poiminut, mutta tuo näyttää tosi lämpimältä, nugaalta. (ruoka on vasta hellalla kiehumassa).

Toinen lanka, jolle ehkä on käyttö keksitty, on Teeteen Poppari. Maissilankaa! En tietenkään voinut vastustaa sitä, kun vielä löytyi sinisenä... Minähän syön tonnitolkulla popkornia vuodessa, sopii siis minulle paremmin kuin hyvin. Lanka on muuten ihanan sileää, silkkistä. No, viskoosihan on silkkistä... Arvuuttelin työkavereillani, että mitähän tämä lanka on. Lähimmäksi meni kai merseroitu puuvilla (juu, minulla on sivistyneitä työkavereita). Langasta tullee ehkä keväällä esikoiselle pipo, jospa poika vaikka kasvaisi ja vanhat pipot jäisivät pieniksi... tuo lanka ei taatusti voi kutittaa (ellei sitten ole allerginen maissille...).

Merino Silk ja Alpaca Silk nyt ovat kertakaikkiaan epäkäytännöllisiä (käsinpesu! linkous kielletty! kolmosen puikot!) joten ne oli pakko ottaa silitettäviksi.

Olen myös kutonut jotain, pelkän langanhamstrauksen lisäksi. Sain yöllä valmiiksi esikoiselle pipon ja kaulurin Novitan karusellista (kutitustestin mukaan lanka EI kutita paljaalla iholla).

Aamulla mallasin pipon pojan päähän (piti illalla sitä päässään puikkojen kanssa...) ja purin muutaman kerroksen, nyt on sopivan kokoinen. Ja kutitustesti jatkui, esikoinen touhusi koko aamun pipo päässään ja kauluri kaulassaan. Ei kutinaa, mutta lämmin kuulemma on. Sehän se oli tarkoituskin! Ensi viikoksi on luvattu reilusti alle kymmenen asteen lämpötiloja. Olen jo tarkistanut pitkien kalsareiden tilanteen, niitä pitäisi riittää akuuttiin hätään.



Gro magnon esittelee pikkusiskolle kudottua rustika/jussi-pipoa (ka koska kyseessä on tosiaan luolaihminen, niin kallossa on matala otsa ja tukkakin puuttuu). Kuvausassistentti päätti piristää vähän lisäväreillä... Muropaketti on erityisen innostunut palloista nykyään. Tämä oli paras kuva kaikista, ehkä olisi pitänyt suosiolla iskeä pipo Muropaketin päähän ja kuvata siinä, ehkä vähän leukaa olisi pojasta näkynyt?

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 9:16 ip., Anonymous Perhosefekti said...

Osanottoni lonkkavaivan johdosta. Minulla on lääkärin arvelun mukaan ns. "napsuvat lonkat" eli jotenkin löysät, joten lonkkakipu on tuttua. Vaan koskaan en ole tuota vaivaa saanut aikaiseksi nukkumalla :) Onnittelut suorituksesta... vitsi, vitsi... Pikaista paranemista!

 

Lähetä kommentti

<< Home