Sahramin solmut

sunnuntaina, joulukuuta 30, 2007

Mökkihöperönä

Mukulat ovat sairastaneet jo siis kaksi viikkoa putkeen. Alan olla hieman kypsä tilanteeseen, etenkin kun Muropaketti on kimpussa kiinni koko ajan, roikkuu vatsapuolella kuin apinanpoikanen. Teepä siinä nyt sitten jotain, ruuanlaittokin rajoittuu sellaiseen, mitä ei tarvitse jatkuvasti hämmentää.

Käsitöitä halusin tehdä, mutta tarvittiin jotain täysin aivotonta. No, suurinpiirtein.

Kaksi kerää Kolibria ja vanhat Spektri-langan tähteet. Molemmat langat 100% akryyliä, vyötteen mukaan 105m/50g, mutta näyttipä Spektri olevan ohuempaa.


Neiti halusi vauvalle oman peiton, kun on niin kylmä (meillä on sisällä ainakin 22 astetta melkein koko ajan). Päivän verran, tai oikeammin iltapäivän ja iltayön, tuota tikuttelin. Käteni eivät akryylistä tykänneet, vaikka muuten olikin ihan kivaa lankaa. Vasemman käden etusormessa on sivussa ja sormenpäässä haavaumat, varmaan kuivatti toi akryyli, tai jotain. Staattista sähköä?
Malli ihan omasta päästä, aloitus 3 silmukalla, lisäyksiä puikon lopussa kunnes eka Kolibri-kerä loppui, sitten Spektriä ja kun se loppui, niin toinen kerä Kolibria kaventamalla.
Tuli oikein sopivan kokoinen vauvanukelle, koko saattaisi sopia myös keskolaan, jos vaikka bambulangasta tikuttelisi.

Nyt työn alla neitille pipo, langat valitsi itse parista vaihtoehdosta. Saa nähdä, saanko tämän vuoden puolella valmista, kun ei ole perusjoustinta.

Keli on ärsyttävä, ja surullinen. Lunta ei ole enää edes meidän pihallamme, jouluaattona sentään satoi lunta, joten meillä oli valkoinen joulu. Uusivuosi onkin enemmän vihreä, nyt kun lämpötilat ovat yli 5 asteen, niin alkaa jo nurmikkokin kasvaa. Onneksi pommit voi kuitenkin paukutella, vettä on satanut jatkuvasti, ei ole metsäpalovaaraa.
Enpä muista sellaista talvea, että olisi pitänyt murehtia ruokien säilymistä syömäkelpoisina pihalla - ennen on pitänyt varoa jäätymistä, nyt pilaantumista. Meillä kun jääkaappi on liian pieni, niin kinkut sun muut joulusapuskat on näppärä säilyttää ulko-oven pielessä hyllyssä, samoin limut sun muut juomat.

Eipä taida Muropaketti kovin montaa lumijoulua viettää, vaikka syntymään pääsikin paukkupakkasiin ja tuiskuun.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 2:21 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvää Uutta Vuotta sinulle!
Kiva peitto. Tervehtymissäteitä...

 

Lähetä kommentti

<< Home