Sahramin solmut

sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Joulutunnelmissa

Sahramissa ollaan valmistauduttu kiihkeästi jouluun. Lapset ovat jo toista päivää koristelemassa kuusta, ja neiti lähti sedän ja isän kanssa tervehtimään isotätiä. Kaikki lahjat on jo hankittu, pientä hienosäätöä vain puuttuu - kuten paketointi.

Olen ranteet rutisten ja kämmenpohjat krampissa kutonut sukkia. Vielä pitäisi kaksi paria saada aikaiseksi, kuulemma, mutta luulen, että vaikka olen lyhentänyt pikkusormenkynteni jo nysiksi, niin en silti ehdi kutoa niitä (ellen ota käyttöön Isoveljen tai jonkun muun paksumman langan ja vitosen puikot), nyt on työn alla viimeisen varmasti valmistuvan sukkaparin vihinviimeinen kärkikavennus... Minulla pikkusormen kynsi painaa herkästi kämmeneen jos kudon pitkään sukkapuikoilla, ja se hidastaa tahtia radikaalisti - onneksi on kynsisakset keksitty... Mies on jokaikisen sukkaparin kohdalla kysynyt, tulevatko ne hänelle. Eivät tule - ja vaikka ehtisinkin hänelle sukat kutoa, niin en kai sentään hänen nähtensä niitä väkästäisi...

Kinkku odottelee nostamista sisälle (ulkona on ollut hyvä säilyttää, kun lämpötila on ollut nollassa jo viikon verran), siivottu on jo pariinkin kertaan (kiitos mahatautirumban). Joulusaunassa käydään tänään, kuten on ollut perinteenä jo pidemmän aikaa. Huomenna ei ehdi, aamupäivä menee lintusten luona ja loppupäivä sitten juostessa ympäri mummoloita. Lunta ei täksi jouluksi ehkä ehdi sataa, mutta yöllä pakkasessa muodostunut paksu kuura kyllä imitoi lunnta ihan onnistuneesti, maa on valkoinen. En tiedä, mitä muualla on, mutta täällä meidän lintukodossa joulu on jo.

Hyvää joulua blogimaailmaan!

Tunnisteet: , , ,

4 Comments:

At 11:28 ap., Blogger mammaliini said...

piti oikein kokeilla tota kynsijuttua :). mullon aina niin lyhyet kynnet, ettei tule ongelmia.

rauhaisaa joulua ja hyvää mieltä!

 
At 11:44 ap., Blogger Riikka said...

Hyvää joulua!

 
At 3:47 ip., Blogger seijap said...

Isäntä on Kuopuksen kanssa viemässä viimeistä joululahjaa. Kinkku on leivinuunissa (liian kuumassa?). Imurointi ei jaksa innostaa pitäisi kai kitenkin.

Oikein hyvä joulun aikaa teidän joukolle. Meinasi muuten sataa lunta.

 
At 9:18 ip., Blogger Carita said...

Rauhallista joulua!

 

Lähetä kommentti

<< Home