Sahramin solmut

torstaina, tammikuuta 18, 2007

Lasten hoito ja lastenhoito

Toim.huom. olen pph:n lapsi... Mammaliini tämän tämän tietääkin, siksi varmaan innoissaan kommentoi.

Tilanne on se, että lapset ovat tällä hetkellä kahdessa paikassa hoidossa, ryhmiksessä, joka on auki 10h päivässä klo 7-17 ja jonka puitteissa toimii eskari, sekä nuorin pph:lla, joka on pitkällä sairaslomalla ja nyt siis Sulkkunen on varahoidossa tuolla pellon toisella laidalla.
Kunnassa on yksi päiväkotiryhmä/ryhmis, jossa järjestetään vuorohoitoa, se on ollut ylipaikoilla buukattu jo heti aukeamisestaan lähtien. Siellä ei myöskään ole eskarimahdollisuutta. Suurin osa epävirka-aikaan hoitoa tarvitsevista lapsista on siis pph:lla tai joidenkin omien hoitojärjestelyiden varassa.
Nykyinen isompien lasten hoitopaikka sijaitsee muuten hyvällä paikalla, mutta sieltä ei ole joukkoliikenneyhteyksiä vähän viiden jälkeen mihinkään päin.

Pahimmillaan tilanne on siis se, että en tiedä myöhästyväni ennenkuin neljän aikaan - tai sen jälkeen. Hoitopaikassa on hoitaja, joka kulkee töissä bussilla ja jonka pitäisi päästä hakemaan omat lapset hoidosta. Kukaan lähipiiristä ei pysty hakemaan isompia lapsia hoidosta. Joudun joka tapauksessa kustantamaan taksin (en kehtaisi oman myöhästymiseni takia maksattaa taksikyytiä hoitajalla, ilman taksiahan hän ei pääse kotiin, matkat vaihtelevat 10km-15km)...

Parhaimmillaan tilanne on se, että tiedän päivän venyvät pitkäksi jo etukäteen, jolloin voin näppärästi sopia hoitajien kanssa, että juuri kyseisenä päivänä iltavuorossa paikalla on sellainen hoitaja, joka kulkee omalla autolla ja/tai voi rauhassa odotella. Toinen hyvä vaihtoehto on se, että joku ajokortin omaava isovanhempi pystyy hakemaan lapset hoidosta (tätä ihmettä ei käy kovin usein).

Perhepäivähoidon/päivähoidon ohjaaja? Mikä se on? Kyseisiä henkilöitä ei tavoita puhelimitse, heidät saa kiinni kun päivystää tarpeeksi monena aamuna ennen kahdeksaa toimiston ovella valmiina tarttumaan kiinni heti kun näkyy vilahduskin. Missään muualla en ole kuullut olevan mahdollista se, että työntekijät eivät saa esimiestään kiinni puhelimitse/kirjeitse moneen viikkoon!

Meillä on sopimus hoitopaikan kanssa, että satunnaisia venymisiä puolin ja toisin on mahdollista tehdä, siksi sinne voi soittaa ja ilmoittaa myöhästyvänsä... Mutta se ei ratkaise ongelmaa, taksi on tilattava ja maksettava.

2 Comments:

At 12:09 ip., Blogger muoriska said...

Jos päivähoidon ohjaajaa et tavoita s-postilla, puhelimella tai tapaamalla.. niin sitten on käännyttävä perusturvajohtajan puoleen (jos on ) tai sosiaalipuolen osaston johtajan puoleen. Jos sekään ei auta niin ala pommittamaan valtuustoa, hallitusta, sosiaalilautakuntaa..
Kysy muilta vanhemmilta onko ongelmia,ja jos on voit valittaa ihan lääninhallitukseen asti.
Meilläkin oli pitkään hommat retuperällä, mutta nyt on vähän paremmin (huok)
Tsemppiä kuiten.

 
At 4:56 ip., Blogger mammaliini said...

no jo on rupinen tilanne. juu on sillä päivähoidon ohjaajallakin pomo, mihin voi ottaa yhteyttä. vaikka ihan kirjallisesti laittaa ihmettelyä, jos ei sitäkään saa kiinni :D.

noi ryhmiksen aukioloajat on aika mielenkiintoiset. onks se joku virikehoitopaikka kotiäitien lapsille vai? eihän tuohon aikaväliin mahdu kovinkaan monen työssäkäyvän työaika matkoineen.

eiks kunnan kuuluisi kustantaa se taksi, jos työntekijä joutuu jäämään ylitöihin eikä pääse enää kotiinsa julkisilla? tai sit ottaa sellaisia ihmisiä töihin, jotka pääsee sieltä poiskin.

toi on kuitenkin sellainen työ, hoitaa työssäkäyvien ihmisten lapsia, ettei siinä voi luottaa pääsevänsä lähtemään aina tiettyyn aikaan. kuten kaikissa töissä, joissa omat työajat riippuu muiden ihmisten menemisistä ja tulemisista.

en mää tarkoittanut sua morkata, vaan noita päivähoidon aukioloaikoja.

 

Lähetä kommentti

<< Home