Sahramin solmut

lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Marraskuu, kuoleman kuu


Minä menen ihan kohta.



Meillä on kovin hiljaista. Lapset ovat yllättävän hiljaa, ainakin satunnaisesti.
Esikoinen oli itkenyt koulussa silloin tällöin, loppuviikon olikin kipeänä kuumeessa kotona. Tautiputki siis on tukeva.

Pikkusiskon mekko edistyy, sovituskappale on riittävän valmis, jotta uskalla leikellä varsinaisen kankaan. Juhlavalmistelut saivat suruharson ympärilleen, neiti ylioppilas ei itse muista aikaa ilman Ässää. Toki hän muistaa sen, kun balkaninmakkarapötkö tuli meille - Pukkeli ei ollut kovin söpö koiranpentu. Pukkeli pitkin tarkaan huolta siitä, että vankka ruumiinrakenne säilyi. Eläinlääkärit ensin kovasti moittivat, että on lihava. Ei lihava, vaan iso. Kyllä ne kylkiluut aina tuntuivat. Loppuvuosina kehuivat, kuinka tukevan ja terveen oloinen koira.

Perjantaina vielä puhuttiin, että viikon päästä katsellaan, miten Pukkeli voi. Koira oli reipas ja oma synkeä itsensä. Nautti koko sydämestään lumesta ja pikkupakkasesta. Lauantaina patti oli tuplannut kokonsa, ja sunnuntaina Pukkeliin sattui. Pellon toiselta laidalta löysin disperiiniä (jota 40-kiloiselle koiralle annetaan 8 kpl 50mg tabletteja... eli 10mg/kg) ja se helpottikin koiran oloa selvästi. Maanantaina oli Pukkelin ruokahalu jo tiessään, eikä ruuassa ollut vikaa, koska kissa sitten sitä tyytyväisenä söi. Ell antoi luvan lääkitä parasetamolilla (ibuprofeeniakin olisi voinut antaa palliatiivisena hoitona), 500mg tabletti helpotti oloa muutamaksi tunniksi - yleensähän koirilla kipulääkitys annetaan kerran vuorokaudessa (parasetamolin annostelu on sama kuin disperiinin/asperiinin).
Lumessa jaksoi peuhata, ja sitä soimmekin koiralle sen koko sydämen kyllyydestä.

Tiistaina hain lapset hoidosta ja koulusta kesken päivän. Juuri ennen ell saapumista Pukkeli söi nautiskellen viimeisen ateriansa lumipeuhun jälkeen, kasvaimen puoleinen takajalka ei oikein enää pysynyt perässä. Kasvaimen näki pingoittuneen ihon läpi, tumma massa kuulsi monessa kohtaa selvästi. Mokoma syöpä.

Rauhoittavan piikin jälkeen Pukkeli alkoi torkahdella, ja nukahti lopulta tyttyväisenä omalle paikalleen eteisen matolle. Lapset kiusasivat eläinlääkäriä sen kuin ehtivät, siinä kuunneltiin moneen kertaan niin Pukkelin kuin lastenkin sydämet.
Viimeisen matkansa Ässä aloitti kuorsaamalla tyytyväisenä. Olipahan ainakin selvää, että Pukkelilla oli hyvä olla.

Lasten silitellessä vahva sydän lopulta pysähtyi.

Ässä sai kuolla tyytyväisenä, sen ei tarvinnut menettää sille kaikkein tärkeintä asiaa, vapautta mennä omien halujensa mukaan. Se ehti nauttia viimeisen kerran lempivuodenajastaan, ensilumen ajasta.
Mukaansa suurten kuusten juurelle Ässä sai pallon, Pikkusiskon tuomat herkut ja flexinsä. Kymttilät näkyvät keittiön ikkunasta, ja Muropaketti haluaa aina välillä kurkistaa, missä Ässä on.

Kissa ei ymmärrä, miksi sen ruokakuppia ei enää putsata tyhjäksi.

Tunnisteet:

tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Hyvästi rakas jästipää

Nyt olet vapaa juoksemaan tuntureilla


Ace of Spades
5.7.1994-25.11.2008

Tunnisteet:

torstaina, marraskuuta 20, 2008

Ooookei...

Paitti kaikki ei ole okei. Mutta kone on sisätiloissa (oli jo aikakin, ulkona -9,5 pakkasta).

Yritetään sopeutua. Siihen, että olen töissä. Siihen, että mies on kotona. Siihen, että meillä ei kohta ole koiraa.

Kaikenlaista on tapahtunut. Nyt työn alla Pikkusiskon lakkiaiset ja etenkin se mekko... Jää kyllä oma mekko tekemättä, mutta ei ole eka kerta.

Rakkaita terveisiä teille kaikille sitkeille sisseille, jotka ovat edelleen unohtaneet poistaa minut seurantalistaltaan.

Olen palannut.

Tunnisteet: ,

keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Hrrr...

Kone on edelleen palasina.

Koira on leikattu, tuomiona oli jättiläismäinen ilmeisesti pahanlaatuinen kasvain, jota ei kaikkea saatu poistettua. Sen verran leikkaus auttoi, että kasvi ei enää paina Pukkelin hermoja. Kirjaimellisesti ja kuvainollisesti. Pukkeli on jo oma itsensä, mököttävä, herkkähermoinen juntti, ja vauhtia piisaa (leikkauksesta kolme viikkoa). Balleriinaa tuosta ei koskaan saa, mutta tilanne on nyt hyvä. Odotellaan, koska patti kasvaa takaisin.

Työt odottelevat nurkan takana, eli kotona pitäisi saada kaikki kuntoon ennen sitä. Ja kaikki on levällään. Motivaatioideoita?

Lapset ovat sairastaneet enterorokkoa, viheliäinen tauti, siis suu- ja sorkkatauti- :eillä onneksi "vain" rakkuloita suussa. Mutta se tarkoittaa sitten sitä, että vajaa kolmivee Muropakeeti huutaa tunnin miettiessään, että olisi nälkä muttei uskalla syödä kun sattuu niin hirveästi. Ja kun ei syö, niin valvoo läpi yön ja päivän ja sitten on kiukkuinen kuin ampiainen.
Lisätään tähän vielä liikkuumaan opetteleva Sinappituubi, joka ei tietenkään voi nukkua yöllä ja Pukkeli, joka itki yöt sisällä pihalle ja sitten päivät ulkona sisälle... Nyt on sentään siltä osin rauhoittunut, koira pyytää enää kerran yössä pissalle, ei ruikuta ensin kymmenenstä yhteen ja sitten kolmesta seitsemään (ja näissä väleissä on käytetty moneen kertaan pihalla).

Talvirenkaat tuli vihdettua ihan ajallaan - naula eturenkaassa pisti hommaan vauhtia. Olivat jo aika sileät. Ne kesärenkaat.

Olen pahoillani, ettei minusta juuri kuulu mitään. Täällä on +5 astetta lämmintä ja lapsoset pienoiset sisätiloissa tai pihalla, ja vahdissa pitäisi olla...

Tunnisteet: , ,