Sahramin solmut

tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Aika rientää, minä en

Olen viikon aikana ehtinyt kaivaa kankaat esiin kolme kertaa ommellakseni jotain. Kerran pääsin niin pitkälle, että sain esille myös kaavat ja sakset, sitten ovaesta pelmähti sisään äitini, joka tuli hakemaan neitiä pulkkamäkeen.

Ja sen jälkeen nousikin mulle kuume, eilen oli vielä +38 ja risat sen jälkeen, kun olin nauttinut ibuprofeiinia ja Panadol Hottia.

En siis ole ommellut. Voi, kerran olen sentään saumuroinut pari flanellineilötä, kun kangasvuoresta pöllähti esille yksi esipesty flanellisuikale (noista Eurokankaan 1,5-2€ pussukoista löytynyt). Repäisin suikaleen kahtia noin neliöiksi (ihan eivät mitat ole 100% identtiset) ja saumuroin niitä kaksi tuntia! Siis yksi reuna ja katastrofin hoitoa, toinen reuna ja riidan selvittelyä, kolmas reuna ja vessareissu neidin kanssa, neljäs reuna ja koiralle piti laittaa ruoka valmiiksi...

Yhdet villahousut ovat ehtineet puikoille, niistä puuttuu enää toinen puolikas... Mallina on Ruskovillan ohjekirjasen malli numero 4 pienellä muokkauksella(poikittain neulottu, ainaoikeaa, juuri sopivan aivotonta tähän kuumeeseen), lankana virolainen Tullintorin pellavakaupasta ostettu hahtuva kaksinkertaisena, värinä ainakin nyt tummanharmaa, liukuvärjätty sinisävyinen kiekko, mutta kun nuo väripätkät on niin pitkiä... Puikkokoko 4, toivon, että tulee riittävän pienet pikkuvauvalle. Poika on lihonut hurjasti siitä, kun tulimme kotiin. Reidet ovat jo ihan pullukat ja leuan alle on ilmestynyt jo toinenkin leuka! Ja tämä on myös syy siihen, että uudet villahousut ovat työn alla - vanhat (ruskovillan kirjekuorimallilla) eivät enää mahdu, koska niissä jalanaukot ovat aika pienet ja ne ovat kutistuneet käytössä (olleet lainassa kavereillani).

Mutta minun PITÄISI ommella, ainakin jonkinlaisia kuorivaippoja (taskuvaippoja ehkä) vauvalle, ja muotoonommeltuja sisävaippojakin. Pakko kehitellä jokin näppärä systeemi, jonka mieskin suostuisi laittamaan pojalle, muuten joudun aina vaan ostamaan vaippoja kaupasta miestä varten. Paksuja aio-vaippoja en tee, koska en saisi niitä ikinä kuivaksi (pari kertaa viikossa saunan jälkeen joo, mutta en jaksa laskea sen varaan). Yksi taskuvaippa on tehtynä, mutta sen olen tehnyt tosiaan vastasyntyneen kokoa (2-4kg) ja poika on varmasti yli neljä kiloa jo!

No, nyt pitäisi mennä pyykkiä selvittelemään ja tekemään ruokaa, käsinkin pitäisi tiskata...

Pitäsi olisi hyvä nimi tälle blogille!