Sahramin solmut

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Akilleen kantapää

En ole edennyt missään. Eilen sentään palkitsin itseni maanantain lastenjuhlista ja ostin 80cm 4,5 pyöröpuikon. Aloitin viikonloppuna liiviä ja totesin, että nelosella tulee ihan liian tönkköä eikä huushollista löytynyt pitkää nelosen pyöröäkään. Stäpaitsi heti ekassa palmikkorivissa oli virhe ja huomasin sen vasta x cm kudottuani.... Purkamaan.

Kissa kävi tänään lääkkärissä. Eläinlääkäri rauhoitti kissin ja otti röntgenkuvia. Akillesjänne tulehtunut, ilmeisesti venähtänyt pudotessa tai ärtynyt jostain muusta syystä, taustalla on todennäköisesti jokin vanha vamma. Ulkokissa kun on, niin onhan noita sattunut, mutta näin pahasti ei ole ilman ulkoisia vammoja konkannut koskaan. Lisäksi löytyi nivelrikko, mutta se etenee tasaisesti, eikä sen pitäisi vielä pitkään aikaan merkittävästi haitata liikkumista. Ehkä kuitenkin sen verran, että on pudonnut jostain.

Hoidoksi särkylääkkeitä ja lepoa. Ulos saa mennä pissalle (hiekka-astialle ei suostu menemään, hankalaa ilmeisesti kipeällä jalalla) mutta sitten kipikapi sisälle koisimaan. Eipä ole kovin vaikeaa toteuttaa tuollaista näillä keleillä.

TYömatkalla ehdin piipahtaa naapurikaupungissa, ja tottakai kokous venyi niin pitkään, että piti soittaa hoitopaikkaan, voisiko joku jäädä lasten kanssa sinne odottelemaan yliajalle. Hoitopaikka sulkee normaalisti ovensa tasan viideltä ja siinä vaiheessa olin vielä moottoritiellä. En ole vielä keksinyt ratkaisua siihen, että jos en ehdi viideksi ja kukaan hoitajista ei suostu jäämään odotelemaan. Soitanko taksin hakemaan lapset ja ajelemaan ympäriinsä kunnes ehdin heidät hakea?

3 Comments:

At 8:06 ip., Blogger muoriska said...

Niin se on hankala asia, mutta periaatteessa hoitajat eivät saa antaa lapsia edes taksiin..eli jonkun on odotettava.. ja jos usein alkaa olemaan tätä niin neuvotella että hoitopäivä on vaikka 1730:n sovitusti..
Ja jos jättävät keskenään niin sehän on heitteille jättö. Entäs jos sinä et olisi siinä kunnossa että sinulle saisi lapsia luovuttaa?? silloinkin olisi pakko jäädä.. Hekin ovat palveluammatissa .

 
At 9:15 ip., Blogger Susanna said...

Juu eivät saa lapsia laittaa yksinään mihkään. Kun olin leikkipuistolla töissä, niin siellä oli jotkut kaupungin säännöt, että tietty aika (muistaakseni tunti) piti odottaa että tuleeko kukaan hakemaan, ja sitten soitetaan sosiaalitädit hakemaan :D. Mut jos tietävät että olet tulossa, niin käytännössä kyllä niiden on pakko odottaa.

Toi on kyl ikävää kun aikataulu menee noin tiukoille. toivottavasti ei usein! (tarkoitan vaan että voi olla itselle aika rankkaa)

 
At 9:38 ip., Blogger mammaliini said...

pakko on tosiaan hoitajien odottaa, jos ilmoitat olevasi tulossa. (ja syytä ois kans ilmoittaa heti kun tietää myöhästyvänsä. niih. pph.huom. :D). meillon vissiin kolme tuntia se aika, minkä jälkeen lapset saa kiikuttaa vastaanottokotiin, jollei kukaan tule hakemaan. tuskinpa mää silti raaskisin sinne viedä, vieraaseen paikkaan. panisin vähin äänin nukkumaan ja oottelisin, koska joku ilmoittelee itsestään. onneksi ei ole sellaista sattunut.

hoitoasiasta vielä. jos ei sulla ole ketään, joka voisi hakea lapset päivän tilapäisesti venyessä yli hoitoajan, kannattaa käydä ihan päivähoidon ohjaajalle juttelemassa. luultavasti se sanoo, että hoitoaika saa pakkoraossa ylittyä ja hoitajan on odotettava. ja se voi ilmoittaa sen sinne hoitopaikkaankin, niin ei ole sitten niin noloa anella niitä oottelemaan :D. palkkaahan tuollaisesta ylityöstä ei saa, joten muista kiittää kauniisti :D.

(ja kyllähän sää tän kaiken tiesitkin, mutta mullon puheripuli kädessä :D)

mullon akillesjänteen tulehdus kroonistunut. tein kissa saa parempaa hoitoa kuin mää :D.

 

Lähetä kommentti

<< Home