Sahramin solmut

keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Kun ei mene putkeen

Niin tökkii sitten urakalla.

Aamulla oli raikas talvisää. Meillä omassa pihassa (lintukodossa) pakkasta oli vain 32 astetta (pakko uskoa, koska sekä elohopeamittari että digimittari ja kahden auton mittarit sitä näyttivät). Lapset olivat omia ihania vastahankojaan, minkäänlaista yhteistyöhalua ei löytynyt. No, sain porukan autoon, joka lähti käyntiin. Vaihdelaatikko oli h i e m a n jäyheä, mutta toimi sekin.
Hyvin menee. Kylällä pakkasta oli 38 astetta (Siperian etäispääte).

Vein lapset hoitoon ja esikoinen jäi vilkuttamaan ikkunaan. Kello oli 8.00.

Ehdin ajoissa tapaamiseen, ja totesin, että kännykkäni oli mykkä. En saanut virtaa päälle ollenkaan. No, ei se mitään, ajattelin. Ehkä puhelin sulaa myöhemmin... Keskuslukko ei toiminut, pelkääjän lukko jumitti ja samalla sitten koko systeemi. No, sen saa ohitettua...

Eipä sulanut puhelin päivän aikana, nyt vasta kotona alkoi virta pysyä päällä.
Ja näin "muutaman" puhelun, joita oli soitettu puolen tunnin sisällä.
Esikoiselle oli noussut kova kuume ja eka puhelu oli tullut 8.30, eli puoli tuntia siitä, kun pojan jätin hoitoon... Eikä ollut kyllä yhtään kipeä poika kun hänet hoitoon jätin! (esikoinen kyllä heti valittaa, jos on huono olo - silloin on mahdollisuus jäädä kotiin)

Pääsin töistä vähän tavanomaista myöhemmin, ja ajoin suoraan hoitoon hakemaan lapset. No, totesin, että esikoisen kenkiä ei eteisessä näy...? Otin tytön ja eskariope kertoi, että poika oli siis tullut kipeäksi (tarkistin siinä vaiheessa - puhelin edelleen mykkä), mies soitti siinä vaiheessa hoitoon, että olenko hakemassa neitiä vai lähteekö hän hakemaan...

Joo. Mies oli päässyt lähtemään töistä hankittuaan sijaisen (pekkasilta töihin, mahtaa olla iloinen työkaveri), minähän en olisi voinut lähteä, vaikka olisin puhelimeen vastannutkin. Minua ei saanut kiinni, joten mies joutui sopimaan huomiseksikin sijaisen itselleen...

Kotona oli ollut 16 astetta lämmintä, kun mies oli tullut kotiin. Eilen lämmitettiin sauna, ja saunassa oli ihan kylmä (meillä on kertalämmitteinen kiuas, ja kesällä sinne pääsee löylyyn vielä seuraavana aamuna). Mies lämmitti ensin takan ja sitten saunan, nyt täällä on 19 astetta lämmintä... Käy sääliksi niitä talouksia, joilla ei lisälämmitystä ole... (kotiin ajellessani tarkistin huvikseni, että parin talon savupiipusta ei tuprunnut savua...)

Omat jalat ovat hellinä, olen koko päivän kävellyt betonilla ja metalliritilöillä, kiipeillyt sinne sun tänne... Mutta onneksi en joutunut olemaan koko päivää pihalla, kuten pelkäsin.

1 Comments:

At 10:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

No olipas päivä, toivotaan parempaa huomenna. Ei sen paketin haun takia kannata uhrata ruokatuntia, siellä ei ole syötävää :-)
Maaseudulla asumisessa on nämä posti ym ongelmat aina.

 

Lähetä kommentti

<< Home