Sahramin solmut

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Lisää harmaata ja värejä

Project Spectrumin

ja Lankahamstereiden hengessä sain viimeinkin otettua viimeistelytyön alle tämän takin. Aloitin takin joskus kolme (tai kaksi) vuotta sitten, ja sain sen kudottua nopeasti kappaleiksi. Äkkiäkös sitä kutosen puikoilla kilkuttaa. Sitten tuli luova tauko, jonka jälkeen sain yhdistettyä kappaleet. Uuden tauon jälkeen kudoin kauluksenkin, mutta siitä tuli kamala. Ei Lammyn Print pysy sileänä sileässä oikeassa, vaan vetää rullalle.
Ja kun koitin takkia päälleni, hihat kinnasivat pahasti.

Hautasin työn hankekoreihini (niitä on kymmenkunta plus pari ämpäriä...), mutta huono omatunto muistutti siitä koko ajan. Huono omatunto siksi, että minä ihan oikeasti tarvitsin tuollaista niukkalinjaista villatakkia, eikä siitä nyt niin paljoa olisi puuttunut, jos hihat vain olisivat olleet sopivat.

No, nyt sain siis kaivettua tuon koristaan ja kappas! Olen laihtunut sitten viimenäkemän - not. Oletettavasti rasva käsivarsista on valahtanut vähän alemmas vartalossani... Mutta joka tapauksessa, hihatkin istuivat kuin hansikas.

Purin kamalan kauluksen ja kudoin tilalle suuremman joustinneulekauluksen. Rullautuvan helman korjasin pylväsrivillä, ja loputtomista varastoistani löytyi uuden kauluksen kanssa justiinsa sopiva vetoketju (se loppuu puolivälissä kaulusta, jos vedän sen kiinni ylös asti, kaulus kääntyy kivasti kaksinkerroin). Vielä muutama lanka pääteltävänä ja jippii!Kuva on huono, kuten yleensäkin. Print ei ole kovin laadukasta lankaa, se on jo nukkaantunut puolen päivän käytön jälkeen. Toisaalta, Novitan Aino (joka maksaa noin kaksi kertaa enemmän) nuhjaantuu ihan yhtä nopeasti.

Jossain vaiheessa tätä musta-harmaa-valkomaailmaa aloin kaivata värejä. Peppi Lotta Sikuriina sai pipon. Lpska PLS:n letit eivät alistu tavallisen pipon muottiin, niin tein sitten vähän sopivamman. Lankana Tallinnasta ostettu No1, joka on takuuvarmasti 100% akryyliä. Vihreää laitoinkin jo pikkuveljeni pipoon ja sukkiin, mutta kuten aina, inhat langat eivät lopu ikinä.

Valmistuneita on myös pari Vaaka-tilkkua ja kaverin pötköpipo - olen siis jo vuorittanutkin sen!
Nyt tekisi mieleni kutoa jotain kivaa.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 6:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hieno neuletakki!

Olen kyllä kuullut/lukenut siitä, että kayttäisi pienempiä puikkoja nurjalla, mutta kokeillut en ole. Ja koska käytän tasona neulottaessakin pyöröjä, niin tuntuu vähän hakalalta neuloa kahdella pyöröllä, kun ne toiset päät sitten pyörivät siinä tiella yms. Mutta täytyy kyllä joskus koettaa, noin valkoisessa se ainakin näyttää rumalta.

 

Lähetä kommentti

<< Home