Sahramin solmut

sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Vaalipäivän pitäisiblogi

Tavoilleni uskollisena en ole käynyt äänestämässä ennakkoon. Se olisi tietenkin järkevää ja helppoa, koska työpaikkani sijaitsee ennakkoäänestyspaikkana toimivan postin yläkerrassa. Mutta, sitten en saisi miestä väkisin raahattua vaaliuurnille, vapaaehtoisestihän hän ei lähde. Paitsi kerran, ja silloinkin äitini haki hänet kotoa, kun itse olin synnärillä. Jossa äänestin. Kun en ollut tietenkään etukäteen käynyt lappua laittamassa...

En ole kyllä vieläkään varma ääneni saajasta, kukaan ei ole luvannut korottaa veroja ja tukea yhteiskunnan heikompiosaisia ja köyhiä ja kustantaa palveluita verovaroin (ja korottaa sitävarten lisää veroja).

Se siitä yhteiskunnallisesta kannanottamisesta.

Kotona olen kutonut sukkia. Esikoiselle tein sukat siitä FalkGarnin paksusta Sport-langasta, poika tykkää ko. langasta paljon, väri on kiva ja lanka on meidän herkkikselle pehmeää. Paitsi kaulaahan se kutittaa, mutta käsissä ja jaloissa voi käyttää. Aloitin sukat torstaina illalla, kudoin resorin ja kantapään ja aloitin jalkaterää seuraavana aamuna, mittasin pojan jalan ja jatkoin eteenpäin autoreissulla. Kun en enää ollut varma siitä, paljonko jalkaterää pitikään kutoa, aloitin toisen sukan, ja sain senkin kudottua kantapään yli samalla reissulla. Kotona olikin sitten nopeaa viimeistellä sukkia, sain ne jo perjantai-iltana valmiiksi. Esikoinen oli silminnähden tyytyväinen, että tein HÄNELLE.

Lauantaina päättelin sitten sekä neitin sukista että esikoisen sukista langanpäät... Ja aloitin Muropaketille sukkia. Niitä kudon puhtaanvalkoisesta ja itse siniseksi värjäämästäni 7veikasta, ja voi että kun on ihanan väristä, tekisi mieli syödä... Lopputulos näyttää tosi pehmoiselta, mutta 7v EI ole pehmeää. Sain ekan sukan valmiiksi, eteneminen on hidasta, kun kudon jalkapöydän päällekin resorin, jos istuisi vähän paremmin pulleroon vauvanjalkaan.

Minun pitäisi olla tekemässä ruokaa, käymässä läpi yhdistyksen papereita, laittamassa lapsille hoitovaatteita ensi viikoksi, pesemässä pyykkiä, silittämässä... Sen sijaan tuijotan kymmenettä uusintaa formuloista ja kudon Muropaketille sukkaa. Ja äitin vauva ei edes osaa vielä kävellä saappaat jalassa.

Ja Oliviat huutelevat makuuhuoneesta niin lujaa, että Muropaketti kohta herää päiväuniltaan.

Tunnisteet: ,