Sahramin solmut

lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Kesän käsitöitä

Suurimman osan olen unohtanut kuvata, ja jos olenkin kuvannut, niin lopputulos on ollut julkaisukelvoton. Meillä on liikaa linssiluteita...

Kummipojan pikkusiskolle sain aikaiseksi nutun Novitan Oliviasta. Ihanan pehmeää ja sileää... Nutusta tuli 60cm mitoilla hieman raskaan oloinen, Olivia on sen verran paksua lankaa. Toisaalta tiheys kyllä vastasi täysin ohjeen tiheyttä (Neuleita kullannupuille, Erica Knight) . Minulla oli alunperinkin varattuna tuohon nuttuun vaaleanpunaiset napit mutta valkoiset sitten sopivat paremmin kuitenkin. Ja niin, kudoin pitkät hihat lyhyiden tilalle.
Hahtuvasta kudottu kissi pääsi vielä konepesuun huovuttumaan.


Kesälomareissulla kudotuista sain kuvattua pikkulikalle ja hänen pikkuveljelleen jo annetut setit. Likka sai sukat ja tumput, ja pikkuveli vielä perinteisen kypärämyssynkin. Ja koska lankana on 7veikka, niin mukaan meni vielä puuvillainen alusmyssy. Pnkistä raidasta on jo työn alla meidän neitille tumput.


Kuvasta muuten näkyy minun oma traumani näissä valmiiksi raidoitetuissa langoissa - en voi millään tehdä identtisiä pareja. Minun on pakko aloittaa seuraava tumppu tai sukka juuri täsmälleen siitä, mihin lanka katkaistiin edellisen jälkeen. Fiksaatio sekin.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 12:24 ip., Blogger mammaliini said...

outo olet :D. mää ahdistun, jos raidat ei mene millilleen tasan... (eroa saa olla korkeintaan kerroksen verran, kahdesta saan jo päänsärkyä). kauheeta, kun yhdessä kerässä oli selvä värjäysvirhe: vaikka tarkasti seurasin toista sukkaa, niistä ei vaan tulleet samanlaiset...

 
At 7:53 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sievä nuttu ja kivat setitkin, raidat näyttää erityisen mukavalta myssyssä.

 

Lähetä kommentti

<< Home