Sahramin solmut

tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Ja taas sieniä

Eilen raahattiin koko beduiinilauma metsään. Aluksi isommat mukulat kiljuivat vastaan, mutta kun sieniä alkoi löytyä, niin vastalauseet unohtuivat.
Lähtiessä tosin tuli heti takaisku, kaksi tätiäni törmäsi metsässä meitä vastaan. Jouduimme sitten kiertämään omat parhaat sienipaikat kaukaa (täytyy ne käydä kiertämässä myöhemmin tällä viikolla) etteivät vaan paljastu. Matka suuntautui sitten ylös mäkeä, jossa ei niin paljoa kanttarellejä ollut, mutta vaaleita orakkaita sitäkin enemmän.

Kaikkiaan saalis oli mukava, kymmenisen litraa sieniniä, joista valtaosa orakkaita. Kolme pientä napakkaa punikkitattia, kourallinen suppilovahveroita, kanttarellejä litran verran ja mustia torvisieniä. Sekä yksi männyntuoksuvalmuska, matsutake. Se tosin jäi metsään, koska oli niin matoinen. Mielenkiintoinen tuoksu, etten sanoisi. Saippuaa tai hajuvettä, miehen mielestä myskiä. Sieni tuoksui päällipuolelta erilaiselle kuin alapuolelta (siihen saattoi vaikuttaa se matomääräkin). Hauska sieni, kyllähän noita keräämällä tienesteille voisi päästä.

Hirvikärpäsiäkin löysin yhden. Minulla on oma hirvikärpässuoja mukana, kun kuljen miehen perässä - kaikki hirvikärpäset tarttuvat häneen. Jopa koira saa nykyään olla noilta rauhassa, miesparka...

Iltapalana tuoretta leipää ja paistettuja sekasieniä. Muropaketti meinasi jo nukahtaa ennen iltapalaa, mutta sinnitteli kanttajien toivossa ja söi koko lautasellisen hyvällä ruokahalulla. Metsässä kaikui pikkupojan pontevat huudot "kanttaji" tatti! nieni! ookas!" sitämukaa kun esittelin sieniä hänelle.

Tunnisteet: ,

4 Comments:

At 1:03 ip., Blogger Päivi, Lankakomero said...

Vähänkö oon kateellinen, kun oot löytänyt noin paljon vaaleita orakkaita! Ne on ihania paistettuina ja valkosipulilla maustetun luonnonjogurtin kanssa.

 
At 6:22 ip., Blogger muoriska said...

Heh minäkin olen löytänyt muutaman vaalean orakkaan ja aika paljon mustiavahakkaita.. :)
Ja ne on aika harvinaista herkkua täällä ..
Kanttarelleja kyllä haikailisin..

 
At 7:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kiva juttu, että viette lapsetkin sieneen.

 
At 9:37 ip., Blogger Linne said...

Matsutake - ooohhhh ! Olen sellaista etsiskellyt jo kauan..... sieniä on muuten tullut ihan mukavasti, orakkaita, lampaankääpiä, kanttarelleja, tatteja. Taas vkl sieneen...

 

Lähetä kommentti

<< Home