Sahramin solmut

torstaina, syyskuuta 13, 2007

valivali seliseli

Äitin ylpeydellä pääsen kertomaan, että esikoinen sai ensimmäisestä matikankokeestaan täydet pisteet. No, insinörtin esikoispojalta ei oikein voi muuta odottaakaan...

Olen jankuttanut miehelle, että ei raahaa meille kotiin mitään turhaa sähkötoimista vempelettä, koska hänen käsityksensä kivasta ja käytännöllisestä on minun mielestäni niin pielessä kuin olla voi. En halua sähkötoimista sitruspuserrinta (meillä on silti), enkä TODELLAKAAN halua sähkötoimista varpaidenlämmityspussia. Ja sellaisen tuo eilen raahasi meille kotiin... Ja ylpeyttä uhkuen, katso miten hienon vempeleen löysin. AAAAARGH. Onneksi en voinut ottaa pahemmin pulttia, kun oli vieraita seurassa, mutta paha mieli tuli. Olen HYVIN SELKEÄSTI sanonut, että jos tekee mieli ostaa jotain, soittaa ja kysyy multa, että saako ostaa.

Nyt meillä on tekoturkisvuorattu sähkökäyttöiden varpaidenlämmitin, jota ei pysty käyttämään kuin minä ja mies (johto ei riitä niin pitkälle, että lasten jalat saisi siihen laitettua kun istuvat tietokonetuolilla, ja muualla siihen ei saa virtaa lainkaan). Ja minulla on villasukat jalassa ja jalat tuolilla, eli en voi sitä käyttää.
En osaa selittää, miksi tuon vimpainen ostaminen harmittaa minua niin kauheasti, se nyt vaan on niin epäkäytännöllinen turhaa tilaa ja turhaa sähköä vievä, josta ei ole iloa kenellekään ja aiheuttaa olemassaolollaan mulle kiukunpuuskia. Hakkaan päätä seinään ettei tulisi sanottua pahemmin. Ajatus sinänsä oli ihan hyvä ja ymmärrettävä, kattolämmityksen takia varpaat jäätyvät pöydän alla (talvisin joskus jopa ruokailun aikana ruokapöydän alla!) kun lämpö ei säteile pöytälevyn läpi alas.
Älkää ikinä hankkiko kattolämmitystä.

Onneksi kävin sitten itse lohtuostoksilla ja ostin 1,1kg karusellia. Etsin sitä sinistä, ja löysinkin, tosin olin yllättynyt siitä, miten vaalea ja hillitty se väri oli. Olin kuvitellut jotain vahvempaa. No, sitten ostin niitä muitakin värejä, mitä nyt hyllystä (ja varastosta) löytyi, kaksi kerää joka väriä sen 5 sinisen kerän lisäksi...
Minulla on kyllä ajatus, mitä langoista tulee. On aivan varmasti! Koska lanka on 100% muovia, se todennäköisesti kelpaa esikoisen päähän, ruskeasta tulee esikoiselle pipo, tumput, sukat (koulukäyttöön). Vaaleasta beigestä tullee Muropaketille vastaava paketti ja punaisesta neitille. mies jää nyt ilman, mokomakin hilavitkutinten haalija.

Mies muuten osti itselleen uuden lämpöpuhaltimen autotalliin, kun vanha hajosi. Ja yllätysyllätys, heti kun väänsi virrat päälle, tämä uusikin hajosi. Mies tuli pyhää pahenusta puhkuen sisälle,e ttä hän palauttaa laitteen ostopaikkaan, kelvoton vempele. Kysyi (vahingosta viisastuneena), että oletkos tarkistanut pistorasian, vika voisi olla siinä. No eihän nyt hyvänenaika NIIN YKSINKERTAISTA vikaa voi olla, ei missään tapauksessa.

Parin tunnin päästä mies hiljaa huikkasi ovenraosta, että pistorasiassa oli yksi johto sulanut... (talon sähköt on vetänyt talon rakentaja ja ne vedot ovat miten sattuu, paloturvallisia onneksi vikavirtasuojien ansiosta, mutta muuten onnettomia, mm. aivan liian pienten sulakkeiden takana). Oli tarkastanut pistorasian, kun ei kehdannut olla katsomatta - muistutin häntä muutaman vuoden takaisesta episodista, jolloin olimme pari viikkoa yhden auton varassa keskellä talvea, kun mies purki puoli autoa ja sähköjärjestelmää, kun ei suostunut katsomaan pyynnöstäni huolimatta, olivatko ajovalojen polttimot palaneet - kun EIHÄN NYT KAKSI POLTTIMOA VOI PAMAHTAA YHTÄ AIKAA. Polttimoiden vaihtoon meni 15min, auton kasaamisen viikko.

Huh kun helpotti.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 11:58 ap., Blogger Ziina said...

ymmärrän tunteesi hyvin, meilläkin anoppi raahaa lahjaksi mitä turhempia tavaroita eikä koskaan kysy mitä oikeasti tarvittaisiin. jotkut lahjoista ovat olleet jopa vaarallisia kuten lapselle joululahjaksi annettu kevyt yölamppu joka voisi hyvin kaatua sänkyyn ja aiheuttaa tulipalon. lahjahevosen suuhun ei saisi katsoa mutta mitä jos se onkin aasi?

 
At 1:36 ip., Blogger Kaisa said...

Sähköinen varpaidenlämmitin? En edes tiennyt että sellaisia on... :0

 

Lähetä kommentti

<< Home