Sahramin solmut

torstaina, lokakuuta 18, 2007

Jollain on taas vähän kohtuullisuus hukassa

Kaikki alkoi ihan viattomasti Villa Mokasta ja ajatuksesta kutoa kämmekkäät autoilua varten - nythän aamut ovat jo kylmiä ja ratti tuntuu kalsealta paljaisiin käsiin. Löysin mukavanoloista Landlord-lankaa. En ehkä ole ihan suurmaanomistaja, mutta kierolla tavalla langan nimi huvittaa minua hirmuisesti. Saisi kurvailla kuin Euroopan omistaja pitkin Etelä-Suomen pikiteitä (kunhan nyt saan jarrut korjautettua).


Mutta Kävin sitten Anttilassa, ja sieltäkin mukaani tarttui kaksi kerää lankaa. Ihan hyvä juttu, alkaa olla jo ongelmia langan säilytyksen suhteen...


Hauska keräkoko, noista 600g muovilankaa riittää raita poikineen erääseenkin villasukkaan tulevien vuosien aikana. Väreissä panostin ikiturvalliseen harmaaseen (joka käy mihin tahansa) ja ruskeaan, jota minulla on aina liian vähän.

Mutta Vapaa Valinnassa on halpoja 7veikkoja, ja villasukkkausi on jo täällä. Nytkin panostin väreihin, joita ei varastoistani juurikaan löydy, vihreää, ruskeaa, punaista.

Kuten näkyy, 7veikkojen sekaan mahtui muutakin lankaa. Pari kerää Karusellia, kiva väri. Villa-puuvilla-lankaa Prismasta - siellähän oli Osta Pois-päivät, ja minähän ostin. Samosta,
sieltä Prismasta, ja vielä Citymarketin kampanjalankaa. Lierun oloista, mutta tunnultaan niin sileää, että saisin ehkä esikoiselle siitä jotain tehtyä.
Jaa että enkö muuta sitten Prismasta ostanut?


Novitan Bambuhan oli se lanka, jota ajatellen jättäidyin pois Lankahamstereiden pudotuspelistä. Nyt vihdoin, yli puolen vuoden päästä, sain sitä ostettuakin... Näille on vastoin kaikkea järkeä jo käyttötarkoituskin tiedossa, ollut jo sen reilut puoli vuotta. Kamalan ohutta lankaa (olen kutonut esikoisen puseroa Nallesta ja alkaa hermot mennä) mutta pehmoisen tuntuista. En ole laskenut langan määrää, mutta bambua lienee kilo ja muita lankoja muutama kilo päälle. Onneksi en ole kymppi%-projektissa enkä langattomassa lokakuussa. En muuten sitten saanut niitä Isoveli-lankoja Prismasta, joku muu oli jo ostanut ne. En ole ainoa hamsteri näillä main?

Mutta olen ollut ahkerakin. Nuhan pakottaman jouduin valvomaan ja sain valmiiksi toisenkin hihan esikoisen paitaan. Nyt pitäisi ommella kappaleet yhteen, päätellä langanpäät, kutoa kaulus ja sitten se olisi valmis. Poika onkin jo odotellut tuota, saa nähdä, saanko nyt syysloman aikana valmiiksi asti.


Välipalaneuleena toimii ensimmäinenjoululahjaneule. Työn alla ihan perusvillasukat, saa nähdä riittääkö yksi kerä 7veikkaa? Täytyy sitten kaivautua noihin kerrostumiin, samaa väriä luulisi löytyvän joku nöttönen jostain.

Laiturilla on jo talvi mielessä, kuuraa oli äskenkin vielä paksu kerros, vaikka aurinko paistoi siihen kauan. Kukahan jaksaisi haravoida?

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 1:59 ip., Blogger Pikkumyy said...

Onpas paljonpaljon lankaa!

 
At 6:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hehee, täällä on karannu vähän mopo käsistä =)

 

Lähetä kommentti

<< Home