Sahramin solmut

tiistaina, elokuuta 05, 2008

Ahneella on... ja muita kansantaruja

Koska Eräs kiusasi minua tänään eläväisellä kuvauksella keittössään loihtimista herkuista ja Joku ei ole käynyt moneen päivään kaupassa, olin nälkäkuoleman partaalla. Asiaa ei tietenkään auta se, että mies on iltavuorossa enkä halua noiden kolmen kanssa raahautua kauppaan. Päätähän sellaisesta alkaa särkeä.

Ja koska Eräälle uhkasin mennä tyhjentämään kasvimaani, niin olihan sinne sitten lähdettävä. Saaliis tosin jäi pieneksi. Muutama littana herneenpalko, pari punajuurennaattia ja mangoldinvarsi. Jääkaapista löytyi kesäkurpitsaa ja lattialta (joopajoo) paprikaa. Pakastimissa ei erinäisestä syystä juurikaan ole mitään, mutta löytyi sentään katkarapuja. Herkkusieniä kasvaa näppärästi purkissa (ennen kasvoi tapionherkkusieniä autotallin takana, mutta kun on näin kuivaa, niin ei tietenkään tänä kesänä).
Vielä purkillinen kermaa ja (omalle lautaselle) Rajahia, niin sain kupuni täyteen yllättävän hyvää sapuskaa. Kun lähtökohta oli "meillä ei ole mitään syötävää" ja seuraava aste "keitänpä edes lapsille makaroonia", niin lopputulos saikin jo minut taputtelemaan itseäni selkään.

No, kyllähän sen tietää mitä sitten käy. Olohuoneesta kuului heleä lapsenääni "Äiti, saako tähän pissata saako? Äiti kiiiiilttiii!". Muropaketti sitten iloisena lirutteli Sinappituubin peitolle. Että ehti se sapuska jäähtyä lautaselle.

Noo, pyykit on ladattu koneeseen ja lapsoset pienoiset tuijottavat dvd:ltä Maikkia ja pelottavaa Pontsoa (ja sain sen buranankin otettua). Käytän tietenkin hetken hyväkseni ja raahaudun koneelle...
Tässä koko kesän käsityösaldo:


(no ei sentään)
Asustekokonaisuus suvun uusimmalle vauvalle. Aloitin kypärämyssyllä, ja kesäreissussa kudoin tumput ja nutun. Sukkien kanssa taistelinkin koko viime viikon, kudoin yhteensä viisi sukkaa, että sain nuo kaksi tehtyä. Yksi ilta meni päättelyyn ja viimeistelyyn. Lankana Novitan Bambu (noin 200g, kolme kerää ruskeaa ja kerä beigeä), joka soveltuu suoraan Woolin ohjeisiin. Nuttu varioitu nimittäin Woolin vyötteen takaa löytyneestä ohjeesta. Napit omista jemmoista, niissä on oikeasti vielä kullanvärinen metallikeskiö, mutta eihän se kuvasta erotu.
Kuivumista odotellessa mietin, että pitäisikö pikkuprinsessalle ommella vielä mekko pakettiin laitettavaksi.
Vähän taas karkaa käsistä tää homma...

Nyt pitäisi tehdä jotain helppoa ja nopeaa. Kaivoinpa sitten esiin Tofutsies-langan ja aloitin sukkia. Toooosi nopeaa, vaikka jouduinkin valitsemaan kolmosen puikot suositellun 2,75 sijaan... Yhdellä puikollisella on nyt 16 silmukkaa, saa nähdä, kuinka käy.

Tunnisteet: , , ,

2 Comments:

At 8:41 ap., Anonymous Anonyymi said...

oooh, sulla on tofutsies-lankaa *vihreämpi kuin herne*. säähän sait hienot sapuskat loihdittua *ihailee* ja melkein syötyäkin :D.

Eräs

 
At 9:27 ap., Blogger Irena said...

Tuli ihan nälkä kun luin tuota sun "meillä ei ole mitään syötävää" ruokalajia ja sen laittoa..

On vain pussikeittoa ja näkkileipää lounaaksi. Nami nami..

 

Lähetä kommentti

<< Home