Sahramin solmut

perjantaina, elokuuta 01, 2008

Samaa vanhaa

Sahramissa ollaan vietetty kesän ainoita lämpimiä päiviä. Perinteiseen tapaan, heinätöitä (myös nurmikon ajoa), pyykkäämistä, sienestystä, mahatautia. Onneksi nyt tähän väliin, ettei muulloin. Harmi, että jatkuu sitkeänä ripulina ainakin kahdella lapsella.

Auringonpimennystäkin tiirailin, sen verran, että näin kuun haukkaavan reunan tulipallosta pois. Kun ei ole omasta takaa hitsarin laseja (äijältä tuli koko kypärä mutta siitä visiiristä ei kyllä ole vielä revitty edes kelmua pois päältä) niin en viitinyt silmiä pilata, katsoin vain sen verran mitä pilvet peittivät.

Kesäloma alkaa olla lopuillaan, tämän vuoden saldo ei ehkä ole niin aktiviteetteja täynnä ollut kuin viime kesäinen. Lapset ovat kuitenkin ollet kohtuullisen tyytyväisiä, ja vesisateiset kylmät ilmat eivät ole lietsoneet kaipuuta hilavitkutinpuistoihin. Puuhamaahan olisi voinut olla kiva mennä, mutta sielläkin se huippu eli uimala olisi ollut turhan kylmä (lämmitetäänkö sitä vettä lainkaan vai onko se suoraan järvestä?).

Erehdyin aukaisemaan puhelimen kaupungilla, tottakai oli työasioita piippaamassa. En vastannut, laitan vain tekstiviestiä että asiat ovat siirtyneet virkavapauteni ajaksi jollekulle muulle. Eivät uskalla nyt keskuksessa sanoa, että olen äitiyslomalla. Lintusten kanssa sanoivat niin, ja sen jälkeen saivat hirveät haukut, kun asiakkaat ihmettelivät, kun keskuksessa sanovat minun olevan äitiyslomalla ja olinkin töissä.

Äijän solisluu on entisellään. Tai siis katki edelleen, mutta luun päät eivät törrötä ihon läpi. Komeita mustelmia on kyllä, koko värisuora on mennyt läpi (valkoinen puuttuu, mutta hrmaatakin näkyi olevan).
Pikkusiskon kissa oli sairaana, tai vissiin madot kiusasivat. Käskin madottaa varmuuden vuoksi vielä uudestaan, ja kun kissa oli lierot kakkinut, niin johan alkoi taas hommat sujua. Tuotahan se on, navettakissojen pennuilla.

Kasvimaa on todellä erhevä - tosin vihannekset eivät niinkään ole reheviä (paitsi retiisit, jotka jo kukkivat), rikkaruohot kukoistavat. Perkuuseen ei auta käydä, ennenkuin alkaa sataa. Savimaa muuten kovettuu kuivassa ja sen jälkeen mikään ei kasva. Tietenkin jos olisin ahkera ja vaivaanäkevä, niin kattaisin penkit heti perkuun jälkeen ruohosilpulla (juu sitä piisaa), mutta olen laiska ja aikaansaamaton.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 9:57 ap., Blogger Irena said...

Meikäläisen kasvimaan on varmaan rikkaruohot vallanneet.. Viimeksi kun siellä piipahdettiin, niin rikkaruohojen lisäksi siellä valtaa piti Paarmat! ARGH!

Milläs sinne talon rakentaa? Apua!

 

Lähetä kommentti

<< Home